Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
25. veebruar 2016, 11:35

Kümme tervisesõbralikku toiduainet, mis võiks olemas olla igas köögis (1)

Tervisliku toitumise reegel on lihtne: tee süüa toiduainetest, mis on tervislikud.

FitSugar toob välja kümme tervisesõbralikku toiduainet, mis võiks olemas olla igas köögis.

1. Õunaäädikas. See, kas õunaäädika joomine aitab kaalus alla võtta või mitte, on vaieldav. Küll aga on kindel, et õunaäädikas leevendab seedeprobleeme ning et seda kasutatakse keha puhastuskuurides. Õunaäädikat võib lisada salatikastmetesse.

2. Spinat. Peotäis spinatit sobib peaaegu iga söögi sisse alates smuutist ja lõpetades pastaroogade ning suppidega. Kui muidu võib spinat tunduda vastik, siis toidu sees ei pane sa selle maitset tähele, kuid kasulikke toitaineid saad ikka.

3. Chia seemned. Lusikatäis chia seemneid iga päeva alguses näiteks smuutile või pudrule lisatuna annab energiat. Chia seemned on väga head kiudainete ja valkude allikad.

4. Puuviljad. Puuviljad on head näksida, kui sind tabab ootamatu nälg. Sestap hoia oma köögis värskeid puuvilju, et vajadusel kiirelt midagi tervislikku vahepalaks süüa.

5. Kreeka jogurt. Madala rasvasisaldusega kreeka jogurtit saab süüa näiteks marjadega või kasutada seda kastmete valmistamiseks.

6. Sidrun. Pigista sidrunit salatile, vette või tee sisse, see lisab mõnusat maitset.

7. Pähklid. Vaid peotäis pähkleid täidab kõhu pikaks ajaks ja aitab kehal saada ka vajalikke oomega-3 rasvhappeid.

8. Valgupulber. Kui soovid kaalus alla võtta, peaks valkude tarbimine olema igapäevaselt sama oluline kui jõusaalis käimine. Valgupulbrit võid lisada näiteks smuutidesse või küpsetistesse.

9. Kinoa. Täisteratooted peaksid kuuluma tervislikku menüüsse, lisaks tasub koju osta ka kiirelt valmistatavat kinoad.

10. Vürtsid. Hästi varustatud maitseaineriiul aitab kaasa soola liigtarbimise vähendamisele.