Vabariigi aastapäev: hautatud ribiliha pirukas ja õunatort viskise vahukoorega.Foto: Toomas Tuul
Piret Parik 20. veebruar 2016 06:00
Kui enamikul eestlastest seostub vabariigi sünnipäev kilusuupistete ja kamavahuga, siis väliseestlasest kokk Paul Lillakas läheneb pidupäevale hoopis loomingulisemalt. Tema valmistaks lehttainapirukaid, mis oleksid täidetud 60 tundi sibula ja punase veini kastme sees haudunud ribilihaga ning kaetud krõbedaks praetud seentega.

Kui enamikul eestlastest seostub vabariigi sünnipäev kilusuupistete ja kamavahuga, siis väliseestlasest kokk Paul Lillakas läheneb pidupäevale hoopis loomingulisemalt. Tema valmistaks lehttainapirukaid, mis oleksid täidetud 60 tundi sibula ja punase veini kastme sees haudunud ribilihaga ning kaetud krõbedaks praetud seentega.

Kanadas elav väliseestlasest kokk Paul Lillakas armastab Eesti toitu, tema absoluutne lemmik on vanaema Selma klimbisupp.

"Ma olen ainuke meie peres, kellele vanaema õpetas klimbisupi valmistamist, olin siis umbes 8–9aastane. See on ka ainuke toit, mis maitseb täna samamoodi kui siis, kui ma olin alles mudilane," tõdeb ta. Samuti maitseb Paulile praetud tindikala.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99