Toiduuudised

Vabariigi aastapäev: hautatud ribiliha pirukas ja õunatort viskise vahukoorega (8)

Piret Parik, 20. veebruar 2016, 06:00
Vabariigi aastapäev: hautatud ribiliha pirukas ja õunatort viskise vahukoorega.Foto: Toomas Tuul

Kui enamikul eestlastest seostub vabariigi sünnipäev kilusuupistete ja kamavahuga, siis väliseestlasest kokk Paul Lillakas läheneb pidupäevale hoopis loomingulisemalt. Tema valmistaks lehttainapirukaid, mis oleksid täidetud 60 tundi sibula ja punase veini kastme sees haudunud ribilihaga ning kaetud krõbedaks praetud seentega.

Kanadas elav väliseestlasest kokk Paul Lillakas armastab Eesti toitu, tema absoluutne lemmik on vanaema Selma klimbisupp.

"Ma olen ainuke meie peres, kellele vanaema õpetas klimbisupi valmistamist, olin siis umbes 8–9aastane. See on ka ainuke toit, mis maitseb täna samamoodi kui siis, kui ma olin alles mudilane," tõdeb ta. Samuti maitseb Paulile praetud tindikala.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

30. märts 2016, 17:04
Sült igal peol lauale! Kuid miks küll ometi?
19. veebruar 2016, 10:18
TUNNE END KUI MULK | Vabariigi sünnipäeval krõbista krõpse Mulgimaalt!
18. veebruar 2016, 23:27
Miks ei pakuta presidendi vastuvõtul Pavlova kooki?
18. veebruar 2016, 14:25
Lihtne kiluvõileib teeb peolaual imet