Jäätise valmistamineFoto: Premia
Toiduuudised
11. veebruar 2016, 13:19

Eestlased maiustavad üha rohkem pulgajäätisega

Tänavu 60. juubelit tähistav jäätisetootja Premia Tallinna Külmhoone valmistas möödunud aastal kehvast suvest hoolimata ühtekokku 11 miljonit liitrit jäätist. Kõrge tulemus kinnitab, et jäätisel on eestimaalaste ostuvalikutes kindel koht termomeetri näidust sõltumata.

„Jäätiseäris on ilm kahtlemata oluline tegur ja meie jaoks oli möödund aastal olulisim see, et tipphooaja jaheda ilma tõttu märkimisväärset kukkumist tootmismahtudes ei toimunud ja müügitulemused püsisid stabiilsed,“ kommenteeris Premia juhatuse esimees Aivar Aus.

Läinud aastale tagasi vaadates ja tarbimistrende hinnates tõi Aus välja pulgajäätiste populaarsuse kasvu, jätkuva poolehoiu traditsiooniliste maitsete suhtes ja kõrged nõudmised jäätise kvaliteedile.

„Nii nagu mistahes teise tootegrupi puhul on ka jäätisemaailmas trendid pidevas muutumises ja tootjatel on oluline neid silmas pidada. Põneva arenguna väärib esile tõstmist näiteks eestimaalaste üha kasvav sümpaatia pulgajäätiste vastu. See on suundumus, mis on täna väga levinud ka näiteks Põhjamaades,“ rääkis Aus. 

Kui jäätise formaadi osas on eestimaalaste eelistused mõnevõrra muutunud, siis maitsete poolest ollakse jätkuvalt truud traditsioonilistele jäätistele. „Jäätisemaitsetest hinnatakse enim klassikalist vaniljet ja šokolaadi, kuid samas ollakse altid proovima ka veidi julgemaid kooslusi. Näiteks on väga sooja vastuvõtu osaliseks saanud piparmündi ja šokolaadi koorejäätis, samuti soolakaramelli täidise ja iirisemaitselise glasuuriga Vana Toomas,“ sõnas ta.

Tallinna Külmhoone alustas jäätisetootmist 1956. aastal, kui esimese jäätisetootena toodi turule plombiiri pulgajäätis. Tänaseni on tootmises 1980. aastal müügile jõudnud Regatt ning 80-ndate koolilaste lemmik Koolijäätis.