Toiduuudised

Hernesupp: purgisupp valmib kümme korda kiiremini kui ise keetes (8)

Kaja Roomets, 6. veebruar 2016 06:00
43 punkti Salvesti hernesupp suitsuribilihaga 560 g purk maksab 2,05 € Tootja: AS Salvest 100 g annab 68 kcal Koostis: hernes (42%), vesi, sea suitsuribiliha (10%), odra­kruup, porgand, sibul, keedusool, till. 6 ostaks, 1 mitte + klassikalise hernesupi lõhn, maitse ja välimus, lihagi sees! läheb hästi kaubaks, passib külalistelegi pakkuda; pealtnäha paistab vedel, aga maitseb üllatavalt hästi; suitsulihamaitse on tunda ja hernes kena pehme; seda sööks ka pärast vastlapäeva. – maitset võiks rohkem olla; pigem püreesupp; hernes aimatav.Foto: Anni Õnneleid

Kuna ühe maitsva suitsulihaga hernesupi keetmiseks kulub vähemalt poolteist tundi ja et vastlapäev on tulekul, testisime oma järjekordsel pimetestil purgisuppe. Parim neist võis koguda 70 punkti.

Testiks valmistudes tabas mind sportlik hasart. Koduköögis üheksat supipurki pildistamiseks üles rivistades püüdsin ära arvata, kas seekord jõuavad esikolmikusse säilitus­ainete ja maitsetugevdajateta tooted või läheb nii nagu kolm aastat tagasi, kui Õhtulehe boršitestil kogusid enim punkte just e-aineid sisaldavad supipurgid.

Siinkohal olgu etteruttavalt mainitud, et kaheks parimaks osutusid "puhtad poisid".

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

07.07.2016
Köögivili, mida peaksid suvel oma tervise nimel ilmtingimata sööma
19.03.2016
Supiga viiruste vastu: pane kõvasti ürte, tšillit, ingverit ja küüslauku