Dmitri Rooz roogade õhtu Restoranis Farm.Foto: Teet Malsroos
Toiduuudised
3. veebruar 2016, 20:49

GALERII | Vaata, kes käisid tippkokk Dmitri Roozi autoriõhtusöögil!

Kolmapäeval kell 18.30 algas restoranis Farm tippkokk Dmitri Roozi autoriõhtusöök, kus Eesti esindaja Bocuse d'Or 2017 serveeris eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutööd.

Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks oli Peipsi koha unikaalses serveeringus.

"Võtsin ette omamoodi väljakutsuva ülesande serveerida küllalt keerulist kalarooga korraga sajale inimesele, sest peakokana loomulikult soovin pakkuda seda peale žürii ka laiemale ringile," tutvustas Dmitri Rooz õhtusööki.

Rooz võitis sama tööga eelmise aasta sügisel toimunud Eesti eelvooru.

Õhtusöögi menüü:

Vürtsikilujäätis krõbeda rukkileivaga

Suitsutatud pardifilee pardimuna kreemiga

Karusmarja-koriandri sorbee

Madalal temperatuuril küpsetatud koha ja kammkarbi ballotine kreemja vahuveini kastmega

Meekook pärnaõiejäätise ja ebaküdoonia salatiga

Lisaks ootas külastajaid suupistete valik ja trendikad eestipärased kokteilid.

Bocuse d'Or on prestiižseim kokakunsti võistlus maailmas. Esimest korda kutsuti Eesti osalema sellel maailma enim jälgitud kokandusvõistlusel 2008. aastal. Dmitri Rooz esindab Eestit Bocuse d'Or võistlusel juba teist korda. Esimest korda esindas ta Eestit sel võistlusel aastal 2010.