Toiduuudised

Talvine vitamiinipomm: enne sööki võiks alati võtta paar ampsu toorest hapukapsast 

Piret Parik, 30. jaanuar 2016 06:00
TOOB TERVISE: Nõmme turu müüja Tiia sõnul tuleks hapukapsast juba novembris sööma hakata ning krõmpsutada kevadeni välja. «Enne ostmist peab kapsast ka proovima – siis ikka tead, mis maitse tal on.» Foto: Stanislav Moškov

Kuigi jõuluajal sai hautatud hapukapsast isu pikaks ajaks täis, siis toorest kapsast tasuks kevadeni krõmpsutada. Hapukapsas on nimelt palju vitamiine ja mineraalaineid, mis aitavad viiruste- ja külmaperioodi paremini üle elada.

Hobikokk Britt Paju soovitab enne igat toidukorda ära süüa paar ampsu toorest hapukapsast. "See parandab seedimist, samuti on naturaalsel kujul hapukapsas hea piimhappebakteri allikas," lausub ta.

Muidu sobib hapukapsas hästi kokku õuna, porgandi, selleri ja jõhvikaga, nendega saab kiiresti meelepärase salati kokku segada.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

11.06.2016
IMELIHTNE: Segu, mis viib punnis kõhu vaid kümne minutiga
10.06.2016
Viis tervisehäda, mis kõhu punni ajavad
08.02.2016
Hoidu kõhuhädadest: joo vett ja pese käsi!
28.01.2016
Keefir - taevalik tervistav rüübe