Toiduuudised

MUST KÜÜSLAUK: ebameeldiv hais on kadunud, aga tervislikud omadused alles (9)

Piret Parik, 30. jaanuar 2016 06:00
Foto: Vida Press

Kes meist ei oleks kuulnud küüslaugu tervistavast mõjust. Nagu ka ebameeldivast haisust, mis pärast sööjale külge jääb. See-eest võib pärast musta küüslaugu söömist rahulikult kas või armsamat suudelda. 

Must küüslauk pole eraldi liik, vaid see on saadud vana tuttava küüslaugu kuumtöötlemisel. Küüned lähevad mustaks, kui mugulat hoida umbes 45 päeva spetsiaalses kambris kindla õhuniiskuse käes. Peale värvi muutub selle ajaga terav maitse magusaks.

Musta Küüslaugu tegevjuht Margus Sarmet tõdeb, et põhimõtteliselt saab musta küüslauku koduski teha, kui inimesel on võimalik kolm nädalat jutti elektriahju kütta. Siinkohal peab arvestama aga küüslaugulõhnaga, mida eritub palju ja mis jääb kõigele külge. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

01.03.2016
Keeda ise: supp, mis tapab gripi juba eos
03.02.2016
15 tervisehäda, mida leevendab küüslaugu söömine
28.01.2016
Gripp ei hüüa tulles: kuidas seda tõbe ära tunda ja vältida?
21.01.2016
Tugev immuunsüsteem aitab tõbesid eemal hoida