Toiduuudised

Ahjud: kodupagarile sobib elektriahi, pitsasõbrale pitsaahi ja algajale retseptiahi (3)

Andra Nõlvak, 30. jaanuar 2016, 06:00
Ahjud: kodupagarile sobib elektriahi, pitsasõbrale pitsaahi ja algajale retseptiahi. Foto: Vida Press

Mis võiks praegusel rõskel ajal luua õdusamat tunnet, kui köögis leviv värske kukli- ja koogilõhn. Isuäratavad küpsetised eeldavad ka head ahju. Või nagu tõdeb Eliseri tegevjuht Toomas Türkson: pole midagi raskemat, kui küpsetada 220kraadist kuumust vajavat lehttainakooki, kui ahju võimekus piirdub 190 kraadiga.

Toidublogija Ragne Värk armastab puupliidil kokata ning selle ahjugi ei käi vaid liha ja ahjukartulid. "Kui pliit köeb ja koogitegu plaanis, siis pistan ka koogi loomulikult sinna," sõnab Värk. Tema arvates valmib just selles ahjus maailma parim biskviit või kodune õunakook.

Siiski tuleb arvestada ühe miinusega: puuahju temperatuur on kõikuv, seetõttu peab pidevalt jälgima koogi küpsemist. Vajadusel saab Ragne oma moodsa puupliidi ahju temperatuuri reguleerida, lastes vastavalt vajadusele kas õhku rohkem või vähem peale.

Edasi lugemiseks: