Pilt on illustreerivFoto: Arno Saar
Toiduuudised
27. jaanuar 2016, 12:13

Kümme salakavalat toiduainet, milles on liiga palju soola

Inimkeha vajab keedusoola veehulga reguleerimiseks ja närvisignaalide liikumiseks. Kui tarvitame keedusoola liiga palju, hakkab selles sisalduv naatrium suurendama südamehaiguste riski.

Liigse soolakoguse võime saada ka täiesti tavalistest toiduainetest. Siin on kümme näidet toitudest, mille soolasisaldus võib olla ootamatult kõrge.

1. Leib.

2. Singid ja vorstid.

3. Marineeritud toiduained - kurgid, oliivid.

4. Lahjad toiduained - näiteks lahjas majoneesis võib olla vähem rasva, kuid et see hästi maitseks, pannakse sinna mõnikord soola rohkem.

5. Näksid - krõpsud, kreekerid.

6. Pitsa. Pitsale lisatakse juustu, tomatikastet, oliive ja need on kõik üsna soolased. 

7. Kanaliha on juba maitsestamata kujul kõrge naatriumisisaldusega. Sellele soola lisades saame tõelise naatriumipommi.

8. Toit söögikohtades.

9. Purgisupid.

10. Sojakaste. Aasia köögi austajad peavad arvestama, et nemad saavad oma soolakoguse kätte ülikiiresti.