Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
8. veebruar 2016, 12:45

Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.

Üheksa soovitust, mida saleda talje nimel kohvipausi ajal silmas pidada (3)

Kui tahad, et energiat jaguks ühtlaselt ja kiiruga haaratud näksid märkamatult puusadele ei koguneks, mõtle, mida kohvipausi ajal tegelikult sööd.

✔ Pausi ajal sobib kohvi asemel väga hästi juua rohelist taimeteed ja vett ning nälja korral süüa puuvilju ja pähkleid (pähklisegusid).

✔ Võid juua smuutit või klaasi keefirit, mis annab väga hea täiskõhutunde.

✔ Ka klaas värskelt pressitud mahla lõunapausi ajal on hea turgutaja.

✔ Samuti sobivad näkileivad mõne lehtsalati, tomati, kurgi ja miks mitte ühe juustuviiluga.

✔ Kohvikus tasub toiduvalikuga olla ettevaatlik. Isegi kui oled kursis, mis on tervislik ja mis mitte, on väga keeruline menüüst midagi tervislikku välja valida, kui samal ajal oled näljast nõrkemas ja aeg jookseb. Näljasena tundub sarvesaiake palju maitsvam kui puuviljasalat.

✔ Leia kohvik, kus saaksid tellida midagi tervislikku – taimeteesid, toor­salateid, värskelt pressitud mahla, magustoiduks mõne puuviljatarretise.

✔ Ega kohvgi halb ole, kui oled geneetiliselt hea kofeiinimetaboliseerija ja kui su tervis seda juua lubab. Kofeiini tarbimine peaks piirduma 300 mg päevas, mis vastab kahele-kolmele tassile kohvile.

✔ Mõnikord võid endale lubada hea magusa koogi, aga mitte pidevalt, sest ajapikku hakkab see su tervisele ja tööjõudlusele halvasti mõjuma, tekitades liigseid kilosid, veresuhkru- ja energiataseme kõikumist.

✔ Kohvipaus ei tohiks asendada sinu põhisöögikorda! Tervislik valik on sinu valik, kui soovid olla terve ja suuteline hoidma oma energiavarusid terve päeva ühtlasena.