Foto: ALDO LUUD
Uudised
21. jaanuar 2016, 10:15

Grippi haigestumine on tõusuteel: eelmisel nädalal vajas kaheksa inimest haiglaravi

Aasta teisel nädalal kasvas gripitaoliste haigestumiste arv 43,6%. Grippi haigestumise intensiivsus on veel madal, kuid gripiviiruse levik on hoogustunud.

Terviseameti andmeil pöördus aasta teisel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3535 inimest. Enim haigestusid kuni 5-aastased lapsed, kuid haigestunute arvu kasvu on täheldatud ka vanemaealiste vanusrühmas. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Ida-Virumaal, Tartumaal ja Narvas.

E-Tervise SA esialgsetel andmetel hospitaliseeriti eelmisel nädalal 8 patsienti. Hooaja algusest täpsustunud andmetel on vajanud haiglaravi 26 gripiviirusega patsienti, neist üheksa olid kuni nelja aastased lapsed.

Kuna grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine levib, juhib Terviseamet tähelepanu asjaolule, et mõnedel juhtudel põetakse gripp läbi kergemalt. Püstijalu grippi põdev inimene võib aga levitada viirust riskirühmadele, kelle jaoks grippi haigestumine võib kujuneda eluohtlikuks. Seepärast on soovitatav gripileviku kõrghooajal gripilaadsete nähtude või isegi ainult mõnede haigustunnuste nagu köha, kurguvalu või nohu korral mitte külastada haiglaravil olevaid lähedasi, peresid, kus kasvavad väikesed lapsed või elavad kroonilisi haigusi põdevad ja vanemaealised inimesed.

Isegi kergete haigustunnuste ilmnemisel tuleks vältida rahvarohkeid kohti ja hoida teiste inimestega vähemalt meetrist distantsi. Aevastades või köhides tuleks katta suu taskuräti või selle puudumisel varrukaga ning haigena püsida kodus.