Pamela Anderson Prantsuse parlamendis pressikonverentsil, kus toetab roheliste partei seaduseelnõud keelustada lindude jõhker nuumamine foie gras' valmistamiseks.Foto: AFP, Reuters / Scanpix
Toiduuudised
20. jaanuar 2016, 17:01

JÕHKRA NUUMAMISE VASTU: Pamela Anderson võitleb Prantsusmaal hanede ja partide eest (10)

USA näitlejanna ja seksiikoon Pamela Anderson lennutas eile Prantsuse parlamendis sulgi, et toetada foie gras' jaoks partide ja hanede jõhkra nuumamise keelustamist.

Omaaegne Playboy modell ja "Rannavalve" täht oli kutsutud parlamenti roheliste partei liikme poolt. Prantsusmaa rohelised tahavad esitada seaduseelnõu lindude sundtoitmise keelustamiseks, kirjutas The Local.

48aastane Anderson pöördus omakorda seadusandjate poole, et lõpetataks lindude toiduga täistoppimine öeldes, et foie gras ei ole tervislik toiduaine ning selle jaoks pole tsiviliseeritud ühiskonnas kohta.

"Nendel partidel ei ole nende lühikese elu jooksul olnud ühtegi õnnelikku päeva," sõnas Kanada päritolu staar, kellest on saanud aktiivne loomakaitsja.

Nii mõnedki parlamendiliikmed nimetasid Pamela Andersoni pressikonverentsi poliitiliseks teatriks ja tema külaskäiku "närvidelekäivaks".

Andersoni pressikonverentsi üheks organiseerijaks oli legendaarse näitlejanna Brigitte Bardot' fond, mille korraldatud küsitluse tulemuste järgi on 70 protsenti Prantsuse rahvast lindude jõhkra nuumamise vastu ning eelistavad foie gras' tootmiseks teisi teid.

Partide ja hanede nuumamine foie gras’ valmistamiseks on mitmes riigis keelatud, kuid see on jäänud Prantsusmaal seaduslikuks. 2011. aastal seadustas Euroopa Liit, et linde ei tohi pidada üksikutes puurides, nagu tavaks. Farmidele anti ümberkorraldusteks aega 2015. aasta lõpuni.