Lugu ilmus esmakordselt 2013. aasta oktoobrikuu Tervis Plussis.
Nahatoidu parimad - mida tasub süüa?
Loo järgmistest toiduainetest oma menüü põhituumik:
> puhas allikavesi mõistlikus koguses,
> taimeteed, mis muudavad naha elastseks,
> roheline tee, milles sisalduvad vananemisvastased katehhiinid kaotavad väsinud ja halli jume,
> oad kui taimne proteiiniallikas,
> sidrun kui oluline C-vitamiini allikas,
> suure kiudainesisaldusega täisteratooted ja juurviljad,
> kuumutatud tomatid on teadaolevalt parimad vabade radikaalide püüdjad, sisaldades tähtsaid karotenoide lükopeeni ja luteiini ning rohkelt C- ja E-vitamiini,
> punane vein,
> porgand lükopeeni ja A-vitamiini allikana,
> õlid, eriti orgaanilised ja külmpressitud oliivi-, kanepi- ja linaseemneõli, hoiavad meie loomulikud hormoonid tasakaalus ja vähendavad põletikku,
> tumedad marjad, sh mustad sõstrad, acerolakirsid ja maasikad, punane paprika, kiivi, fenkol ja kõik sibulate suguvõsa liikmed on C-vitamiini põhiallikad,
> brokoli, spinat, lehtkapsas, rukola, kõrvitsaseemned, ürt-allikkerss, Brüsseli kapsas, kuum tšilli ja harilik aaloe, kurkum, petersell, basiilik, tüümian, salvei, rosmariin, majoraan, pune, karulauk, võilill ja köömen – mineraalainerikkad maitseained ja taimed,
> avokaado, kookosrasv ja rasvased kalad, milles sisalduvad oomega-3-rasvhapped teevad põletikele tuule alla.
Kommentaarid (0)