Toiduuudised

Kuus toitu, mis su tervisele kasu asemel kahju teevad (26)

LISA KOMMENTAAR

Purgiõlu17. jaanuar 2016, 11:57
Selle peaks ju ka ära keelama?
Targa inimese keelaja on ta ise.21. jaanuar 2016, 15:26
Täpselt2. märts 2016, 15:01
Klaaspudelid on ju õnneks võtta.
tühi kalor17. jaanuar 2016, 10:06
kokkuvõtteks,see targutus siin on nii suur tarkus, et söö või surnuks.
Horros16. jaanuar 2016, 01:56
See pole esimene JABUR artiklike. Tundub, et selle "tervispluss" 'i rubriigiga tegeleb üks või mitu anonüümset poolearulist, kes tõlgivad ameerika väheväärtuslikest väljaannetes saasta küünelakkimise kõrvalt.
.
Olgu, et ÕL on oma sisuga seinast seina aga LAUSLOLLUSEGA pidevalt risustada on vähe liiasti. Kus on peatoimetaja silmad?
sellest päevast kalor on aine mitte energia ühik16. jaanuar 2016, 00:12
"Need sisaldavad ohtralt rasva, soola, KALOREID ja kunstlisaaineid"
"Palju õnne", kui sa niimoodi aru saad.2. märts 2016, 15:02
"palju suhkrut ja väga vähe toitaineid"?????16. jaanuar 2016, 00:09
Toitained on keemilised ained, mida organismid vajavad ainevahetuses või kasutavad energiaallikana.
Organismid omastavad toitained ümbritsevast keskkonnast.
Eristatakse kolme tüüpi toitaineid:
1) sünteesielemendid, valgud ja mõned mineraalained (kaltsium, magneesium ja fosfor), tagavad rakkude kasvu ja paljunemise ning organismi normaalse arengu
2) energeetilised ained, süsivesikud ja rasvad, etendavad rolli rakkude tootmisel, seedimisel ning püsiva kehatemperatuuri säilitamisel
3) reguleerivad ained, vesi, vitamiinid ja mineraalained, võimaldavad kehal tõhusalt omastada energeetilisi aineid ja sünteesielemente.
nu nu16. jaanuar 2016, 00:06
Ah et kui organism omastab kiiresti - toiteväärtus on madal, ja kõht varsti on tühi. Muidu, hein on väga madala toiteväärtsusega, sööge heina, saate kuidaineid pealekauba, tükk aega on mida närida.
15. jaanuar 2016, 23:44
"... madal toiteväärtus ja need sisaldavad mõttetuid kaloreid."
Esiteks - Kui on madal toiteväärtus, siis ju seal kaloreid on vähe. Heinal on madal toiteväärtus, sellepärast ka lehmad pidevalt söövad.
Teiseks - ükski kalor pole mõttetu. Kalor on energia ühik - igale toiduainele oma väärtusega (süsivesikud, valk - 1g/4 kcal, rasv - 1g/9 kcal), mis organismile on vajalik elus püsimiseks. Mõttetu on ainult artikli autor, kes keemia tunnis pole käinud.
Targuta vähem16. jaanuar 2016, 03:57
Targuta vähem. Toiteväärtusel ja kalorsusel ei ole mitte mingisugust seost. Mida rohkem on erinevaid eluks vajalike valke, vitamiine, rasvu, süsivesikuid 100grammis tootes, seda parema toiteväärtusega ta on. Sina räägid kaloritest ja kalorsusest, mille arvutamisel kasutataksegi X ühikus olevat erinevate vitamiinide, mineraalide, valkude jms. saadavat energiahulka.
Sa võid siis süüa oma jahu ja valget saia ning öelda, et see on nii hea toiteväärtusega, aga ometi saad sa lithsalt 100 grammi kohta ohtralt süsivesikuid. Seega selles tootes on suur kalorsus, aga väga madal toiteväärtus ehk täielik trash-food.
Eelistama peaks toiduaineid, millel on piisav kalorsus rahuldamaks päevast energiavajadust, aga samas oleks eluks vajalike mineraliide, vitamiinide, rasvade jms. kogus ka olemas.
Sinu targutava näite põhjal võid sa süüa ju iga päev pätsi saia ning paratamatult on su toidulaud kesine ehk tarbid madala toiteväärtusega toiduaineid ning pead neid hankima juurde muudest toiduainetest või varsti kipuvad tulema tervisehädad.
Niie, et ole vait ja targuta vähem.
loe mitu korda ja aeglaselt, võibolla saad aru, lp. Targuta vähem 17. jaanuar 2016, 12:16
Toitained on keemilised ained, mida organismid vajavad ainevahetuses või kasutavad energiaallikana.
Organismid omastavad toitained ümbritsevast keskkonnast.
Eristatakse kolme tüüpi toitaineid:
1) sünteesielemendid, valgud ja mõned mineraalained (kaltsium, magneesium ja fosfor), tagavad rakkude kasvu ja paljunemise ning organismi normaalse arengu
2) energeetilised ained, süsivesikud ja rasvad, etendavad rolli rakkude tootmisel, seedimisel ning püsiva kehatemperatuuri säilitamisel
3) reguleerivad ained, vesi, vitamiinid ja mineraalained, võimaldavad kehal tõhusalt omastada energeetilisi aineid ja sünteesielemente.
kehvad selgeltnägija omadused sul, Targuta vähem, peaksid seda ameti maha jätta17. jaanuar 2016, 12:24
Kohe ei tea, kas nutma või naerama, kui seletatava kirja juures minnakse isiklikuks, ja kohe teakse, mida inimene sööb, joob, kuidas on tema tervisega. Ära pabista, kõik on korras, lihtsalt ma tean biokeemiast ja ainetest rohkem sinust. Aga see on tibidele iseloomulik, et nende arvamus on ainuõige.
?17. jaanuar 2016, 12:27
"tarbid madala toiteväärtusega toiduaineid ning pead neid hankima juurde muudest toiduainetest"
juss15. jaanuar 2016, 21:52
Aga kui tomatid on klaas purgis? Ilmselt tomatid pole kahjulikud vaid ikkagi plekist purgid ja ka kõik muu nendes ananass näiteks.
Tubli, aru said2. märts 2016, 15:04
mart15. jaanuar 2016, 15:19
Riisiga on asi põnev, nagu tohiks ja samas ei tohi ka.
shirashikkur15. jaanuar 2016, 16:06
valge riis on tühjad kalorid, nagu ka valge jahu
kasulik on punane, pruun, must riis
15. jaanuar 2016, 23:49
Seleta mulle rumalale, mida tähendab TÜHI kalor? Ja kuidas näeb välja täis kalor?
Riis16. jaanuar 2016, 11:27
Hiinlased söövad ainult riisi ja elavad üle 100 a!
jaapanist, kus põhitoit on riis ja pikk eluiga 17. jaanuar 2016, 14:56
Kus kasavad punased, pruunid või mustad sushi riisid
Nno oleneb ka MILLIST riisi süüa,21. jaanuar 2016, 15:29
rafinaadid pole kunagi TASAKAALUSTATUD toit, millega me evolutsiooni käigus harjunud oleme.
mille poolest15. jaanuar 2016, 14:58
makaronid erinevad pastast, mis ju ka Itaalia makaron, mitte hambapasta :)?
tõesti ei tea, sest15. jaanuar 2016, 23:46
makaronid on pasta liik nagu lasanje, nuudlid, spagetti, linguine jne
Nad kõik on enam-vähem sama retsepti järgi tehtud- jahu, vesi ja muna
Mõtlesin17. jaanuar 2016, 08:44
Ka sama, et makaron ja pasta ju sama asi. Lihtsalt pasta itaalia pärane nimetus. Samuti siin väidetakse, et praadimise asemel on parem grillida... Muidu väidetakse, et grillimine on just kõige suurem vähi tekitaja. Ehk siis kõik mis on maitsev, tuleb ära keelata, sööge parem sit.a, see on tervislik!
Suur vahe17. jaanuar 2016, 11:57
Kui ütle makaron, oled nõuka-aegne mats.
Kui ütled pasta, siis kaasegne ja peen inimene.
Tegelikult kriipsuke '-pastat' eest tähendab liitsõna - täisterapastat.
"Söö pigem täisteraleiba, -pastat ja -riisi, sest need sisaldavad palju