Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
7. jaanuar 2016, 15:40

Miks peaks kuulama arstide soovitusi südamehaiguste ennetamiseks? (2)

Hiljaaegu läbi viidud uuring kinnitab: need, kes jälgivad tohtrite soovitusi südamehaiguste ennetamisel, haigestuvad väiksema tõenäosusega südamepuudulikkusesse.

Teadlased nendivad, et kuigi inimesed teavad, et tervislik elustiil on oluline, ei käitu paljud oma teadmiste järgi, kirjutab New´s Max. Kuid asjatult – värske Bostoni Ülikoolis läbi viidud teadusuuring kinnitab, et tohtrite antud soovitused tervislike harjumuste osas aitavad vähendada südamepuudulikkuse tekkimise tõenäosust poole võrra.

Südamepuudulikkus on tõbi, mille olemasolul ei suuda süda tagada organismile vajalikul määral verevarustust.

Ajakirjas Circulation: Heart Failure kirjeldatud 12 aasta pikkuses uuringus osales üle 3200 ameeriklase, kelle keskmine vanus oli 59. Selle aja jooksul kujunes 188 uuritaval südamepuudulikkus,

Uuringus osales üle 3200 ameeriklase. Osaleja keskmine vanus oli 59 aastat ning teda jälgiti 12 aasta jooksul. Selle ajal kujunes 188 osalejal südamepuudulikkus.

Leiti, et neil, kes jälgisid Ameerika südameühenduse antud soovitusi, oli 23% madalam risk südamepuudulikkuse tekkeks. Ameerika tohtrid on südamehaiguste ennetamiseks soovitanud jälgida vererõhku, kontrollida kolesterooli, alandada veresuhkrut, olla füüsiliselt aktiivne, toituda tervislikumalt, langetada kaalu ja lõpetada suitsetamine.