Toiduuudised

Aastavahetuse laud: tikuvõileibade asemel näpu vahel söödavad ampsud 

Piret Parik, 31. detsember 2015 06:00
SUUPISTED OLGU VÄRVILISED: Nagu riietemoes toob ka toidumaailmas iga hooaeg uued trendivärvid. Praegu löövad laineid kontrastid.Foto: Teet Malsroos

"Praegu on moes erinevate värvide kasutamine, samuti toorainete viilutamine ja ribastamine. Mida õhemad viilud, seda trendikam," soovitab kohvik Sõbrad peakokk Rene Raotma, missuguseid näkse võiks vana-aasta õhtuks teha.

Suupistete meisterdamisel tuleks olla hästi mänguline, sest praktiliselt kõike külmkapis leiduvat saab omavahel kokku sobitada.

Kui professionaalsetel kokkadel käib võidujooks sinise värvi saamise nimel, siis kodukokkadel soovitab Rene otsida mitte omavahel sobivaid värve, vaid luua kontraste. Näiteks pannil mustaks kärsatatud kirsstomati poolikud annavad suupistevaagnale ilusa efekti.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

23.11.2016
Mida teha jõulujääkidega?
22.11.2016
Rammus ja luksuslik jõulumaius: toorjuustukook glögijogurtiga
19.11.2015
TOHTER ÕPETAB: 5 nõuannet tervislikeks pühadeks
16.11.2015
Viis nippi, mida pühadesöömingute ajal oma kehakaalu huvides silmas pidada