6 soovitust, kuidas vältida ülesöömist (1)
2. Joo tund enne lauda istumist klaas vett – see aitab söömise eel näljatunnet vähendada.
3. Alusta söömist värskest salatist ja köögiviljadest. Laual võiks olla ka köögiviljavaagen dippimiseks, sellest saab enne õhtusöögilauda istumist kerge näks.
4. Kui laual on palju hõrgutisi ja tahad kindlasti kõiki proovida, siis serveeri neid taldrikule vähe – igast valikust vaid veidi. Nii maitsed kõike, aga ei liialda kogustega!
5. Pikkadel pereringis koosistumisel tasuks pearoog ja koogid-kringlid-magustoidud jätta eri aegadele. Kuigi meile on justkui sisse kodeeritud, et magustoit järgneb põhiroale, siis tegelikult võiks magustoidu süüa hoopis paar tundi hiljem. Magu tänab sind!
6. Võõrustaja rollis olles tee toitu parajalt. Ühe inimese kohta võiks arvestada näiteks 2–3 väiksemat kartulit, 100 grammi kala või liha ning rohkelt köögivilju. Lisaks suupisted ja magustoit. Eesmärk ei ole ju end lõhki süüa.
Kommentaarid