Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Kui suur peaks olema toiduports? (7)

LISA KOMMENTAAR

no7. detsember 2015, 12:58
...." osa paljude eestlaste kasvatusest – ükskõik mis, aga järele jätta ei tohi, see solvaks söögitegijat"..
see on ju jama! Probleem on ikka selles ahnitsemises: taldrikule kuhjatakse mõistmatud kogused
sööki mida siis ära süüa ei jõuta, selle asemel, et võtta juurde, kui puudus tuleb. Nagu oleks hirm ilma jääda...
Inimesed, õpetage oma lapsi!
Horros7. detsember 2015, 00:31
Kuidas sellistest Manona'dest ja nende produtseeritud saastast lahti saaks???
.
Lugeda mitte eestikeelseid väljaandeid mõnest asjalikumast euroopa riigist, kus ei tõlgita USA sitta, vaid tegijatel on sirge selg ja väärikus oma rahva ja oma lugejaskonna suhtes?
Horros7. detsember 2015, 00:21
Mis jama see siis nüüd oli?
.
Tõlkija ja väljaanne vist ei saa aru, et lugesjaskond ei ela USAs jaei ole tarvis nende mentaliteeti peale suruda. Või tuleb käsk, et kui palju peab ikka avaldama vastavat propagandislikku nö lugemist ühes väljaandes ???
kraaks6. detsember 2015, 21:55
olen eluaeg maadelnud toiduga liialdamisega ja yritanud vahelduva eduga normaalse toitumiseni jouda. selgeks on saanud see, et kord paevas sooja toitu syyes on koige lihtsam lahtuda taldrikureelgist. kolmandik on katulit voi pastat voi riisi. kolmandik aedvilja. kolmandik liha voi kala. ning kehtib tavalise normaalse praetaldriku kohta. tapset diameetrit ei tea, aga no ei tohi olla mingi moderne yyratu vaagen, ega ka mitte minitaldrik. hommikuks soon jogurti ja kaks viilu voileiba. lounaks soon yhe puuvilja ja kaks voileiba. ohtuks soe toit. sellise rusikareegliga olen saanud kaalu pidama ja vaikselt langema. ka luban endale paar korda nadalas maiustamist. kord on umbes sada grammi maiust. vahel rohkem, vahel vahem. aga et nadala sees maiustan ja nadala lopus maiustan. vahel lykkan ka naiteks molemad maiustamised nadala lopule. kui miskid synnipaevad voi yritused. voi nadala sisse. ja sellise kondikava alusel olen enda meelest joudnid normaalse toitumiseni. kindlasti ei tohiks langeda ka liigsesse tervislikkusesse. inimene peaks sooma ikkagi koike mida ta tahab, aga valima kui tihti ja kui palju neid patusemaid toite. midagi ei tohiks menyyst valja jatta. mul lhtsalt ei ole selleks tahtejoudu ja kui ma yritaksin asja liiga rangeks ajada, siis jargneks sellele pidurtamatu mugimine. ja sellisest jojotamisest poleks ju mingit tolku. selle parast lihtsalt yritan tasakaalukalt toituda. selle saavutamiseni kulus ysna kaua aega. titesammudega hakkasin muudatusi sisse viima, mitte liiga kiirelt ja liiga hulgaliselt. et trotsi ei tekiks. ma olen ysna kindel, et igasgugu ranged dieeditamised enamuse inimeste puhul pikaajalist efekti ei anna
6. detsember 2015, 18:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kraaks6. detsember 2015, 21:58
seda void sa ise teha, sest selle inimese ametlik nimi justnimelt ongi selline.
Ärni6. detsember 2015, 18:54
No ikka nii suur et perce täis saab!
BUSSIJUHT---Toidupangast 6. detsember 2015, 15:31
1:: MITTE KÜLL SELLINE RÄMPS --TOIT
NAGU VEDAMA PEAB ""TOIDUPANGA BUSS ?
== SEE ON NÄLJA KUSTUTAMINE:
SELLISES RIKKAS --PÕLLUMEESTE RIIGIS...