Toiduuudised

Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Elu ilma süsivesikuteta? (7)

LISA KOMMENTAAR

juku19. detsember 2015, 13:27
Njaa krt häbi peaks olema sellist jama kirjutada. Toitun LCHF alates 2013 veebr, teen sporti jne -14kg kaalul. Väsimus jne kadunud veri parem kolesterool madalam. Sööge aga pruuni riisi ja kinoad ja arvake et kõik on ok. Ja nii kasvate igal aastal ca 2-3 kg raskemaks.
Piinlik15. detsember 2015, 11:59
Päriselt nimetab inimene ennast toitumisterapeudiks? PIINLIK. Elasin 3 aastat tagasi Rootsis ja seal on lchf tunnustatud toitumine., Alandasin seal kaalu 34 kg aastaga ja olen ideaalkaalus siiani. PAlun vabandust, aga see näidismenüü ajab lausa naerma.
Lükkan valeväiteid ümber.14. detsember 2015, 21:21
Kas peene nimega ülikoolides biokeemiat ei õpetatud? Või anatoomiat? LCHF-i puhul on siiski nii, et peamine energia võetakse rasvast. Kui süsivesikutest piisavalt energiat ei saa, ei lähe keha mitte lihaste kallale, sest inimese rasvavarud on suured ja eriti head varud ning igapäevane laadimine on neil, kes söövad LCHF-i. Lihaste nn energiaks tarbimine on tõenäoline ainult tõelise nälguse korral ja selle asja nimi on sarkopeenia. LCHF-i sööjad ei nälgi, vaid on väga heas toitumuses, saavad toidust kätte kõik vajalikud mineraalained ja vitamiinid, söövad valke riiklikele toitumissoovitustele vastavalt (mitte liialdatult nagu artiklis väidetakse) ja kasutavad häid rasvu selleks, et kõht püsiks täis ja meel oleks rõõmus. Need inimesed söövad päris toitu, mis on vaba mõttetust ballastist, milles vähe väärtuslikku toitainet ja palju paksukstegevat (suhkur, teraviljad, kartul).
Vx14. detsember 2015, 19:05
See isik ei tohiks toitumisTERAPEUDI nimetust kanda, LCHF-ist ei tea ta just eriti palju. Mina oma kahe aastase kogemusega ei ütleks. et valik oleks vähene või üksluine, Ja valge jahu, suhkru vitamiinidest ei tunne ka puudust.
Bess14. detsember 2015, 19:02
Olen toitunud LCHFI järgi 2 aastat, kroonilised haigused kadunud ja kõik analüüsid lausa super! Enne kui sellist jama kirjutada, võiks asjasse süveneda!
mh14. detsember 2015, 16:07
Ok, see seal nüüd küll mingi LCHF menüü ei olnud. LCHF tähendab rasvarikast menüüd, mitte valkude liigtarbimist. Koosneb ideaalis 80% rasvadest + 15% valkudest + 5% süsivesikutest.
Ma ise olen aastaid püüdnud rasvavaest dieeti pidada kaalu langetamiseks, kahjuks on kaal ikka olnud 100+ , vahetevahel õnnestus mõned kilod maha saada, aga süsivesikurohke ja rasvavaese dieediga kaasnes nii tugev näljatunne, nõrkus, peavalud, depressioon, et seda ei ole suutnud pikaajaliselt järgida.
Avastasin lchf mõned kuud tagasi, kaalust olen alla võtnud ca 5 kg, mis ei ole just väga palju, aga positiivne on väga palju langenud veresuhkrutase ja vererõhk, kõht ei punnita enam gaasidest, enesetunne on hea. Ma ei oska midagi ütelda - kui nn tervislik dieet tegi mu enesetunde halvaks ja "ebatervislik" lchf heaks, siis kus on tõde?
Laura14. detsember 2015, 15:23
Toitumisterapeut võiks vaevuda ja endale selgeks teha, millega tegemist siiski on, mitte siia umbluud kirjutada.