Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
1. detsember 2015, 13:41

Seitse toitu hommikusöögiks, mis toetavad üleliigsetest kilodest vabanemist (17)

Kui mõtled kaalulangetamisele, alusta muutustega köögis ja oma päeva esimese söögikorraga. Just tervislik hommikusöök võib olla võtmesõna üleliigsete kilode edukal kaotamisel.

Mida süüa hommikusöögiks, et kaalulangetamine sujuks, toob välja Popsugar.

* Kaneeli kasutamine hommikusöökide maitsestamisel viib kindlasti edule. See vürts lisab toitudele magusust ilma igasuguste lisakaloriteta. Sestap puista seda kohvi või kaerahelbe magustamiseks. Kaneel aitab reguleerida ka veresuhkrut, mis aitab kaasa sellele, et sa püsid pikalt energiline.

* Munas on vaid 72 kalorit ja kuus grammi valku. Kui sööd selle kõrvale rafineeritud süsivesikuid, tunned end mitmeid tunde energilisena. Mis kõige parem – muna valmistamine ei võta eriti kaua aega.

* Puuviljad rahuldavad hommikuse magusaisu ilma igasuguse saia söömise vajaduseta. Lisaks sisaldavad puuviljad ohtralt kiudaineid, mis on kogu organismile head.

* Roheline tee on kaalulangetajate salasõber olnud läbi aastakümnete, sest see kiirendab ainevahetust.

* Kreeka jogruti kasutamine hommikusöögiks võimaldab hoida päeva esimese toidukorra kaloraaži madalal, samuti ei ole sellesse peidetud suhkrut, nagu paljudesse teistesse jogurtitesse.

* Pähklipiimad on samuti madalama kalori- ja ka suhkrusisaldusega võrreldes tavaliste piimadega.

* Kaer, õigupoolest kausitäie kaerahelveste söömine tekitab täiskõhutunde ja püsiva energiataseme pikaks ajaks. Jälgi vaid, et sa ei söö töödeldud ja magustatud kaerahelbeid.