Toiduuudised

Artikkel ilmus esmakordselt 2011. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Aedubade trikid kõhus (2)

LISA KOMMENTAAR

heatahtlikult tüütute kaaselanike või kaasreisijate vastu23. november 2015, 00:28
soovitan iga kilo keedetud ubade kõrvale süüa 2-3 keedumuna ning tarvitada ohtralt kanget õlut ! Tulemus saab olema vägev - garanteeritud!!
Hildur22. november 2015, 11:20
Eranditult kõik oad tekitavad ohtralt kõhugaase. USA-s olevat selle probleemi lahendamise kallal tõsiselt tegutsenud isegi nii kõrgetasemeline organisatsioon nagu NASA. Peale Kesk-Ameerikast uue, mõnevõrra vähem liitsuhkruid sisaldava ja seetõttu vähem gaase tekitava oasordi leidmise ei suutnud nemadki midagi olulist ära teha.
Seepärast pole hoolikale otsimisele vaatamata leida ühtki uut nippi ubade ebasoodsate omaduste täielikuks kaotamiseks. Kuivatatud ubade puhul saab endiselt mõningast abi mitmes vees leotamisest ning ka esimese keeduvee vahetamisest uue vastu, konservubade puhul leeme ärakallamisest ja ubade põhjalikust loputamisest voolava veega. Uus on asjatundjate soovitus süüa oatoite eriti aeglaselt ja korralikult mäludes, pärast aga vältida 3‒4 tunni jooksul kõike magusat, mis pidavat gaasiprobleeme võimendama. Leevendada aitavad gaasivaevusi niisugused maitseürdid nagu tüümian, majoraan, köömen ja piparrohi. Ärge aga uskuge neid, kes annavad nõu lisada ubade-herneste keeduvette söögisoodat, sest gaaside vastu see ei aita. Küll aga pikendab söögisooda oluliselt ubade pehmenemist, hävitab väärtuslikke toitaineid ja rikub lisaks ka roa maitset.