Toiduuudised

Tekst ilmus esmakordselt 2010. aasta septembrikuu Tervis Plussis.

Mida arvata peedist? Kas süüa või mitte?

Urmas Kokassaar , 20. november 2015 16:55

11 KOMMENTAARI

k
Kanala Enn/ 22. november 2015 19:18
Peet on ju söödav, järelikult võib süüa?
p
Peedinägu/ 21. november 2015 11:41
Peeti valmistada on võimalik lõpmatult eri meetodeid. Olen isegi peedist kooke teinud, keegi ei saa aru et peet üldse sees on. Samas pole vaja suhkrut lisada. Parim muidugi on röstitud juurviljad lihaga.
Pole parimat maksa taastajat kui peet, seega andke takka!
p
Peedinägu/ 21. november 2015 11:41
Peeti valmistada on võimalik lõpmatult eri meetodeid. Olen isegi peedist kooke teinud, keegi ei saa aru et peet üldse sees on. Samas pole vaja suhkrut lisada. Parim muidugi on röstitud juurviljad lihaga.
Pole parimat maksa taastajat kui peet, seega andke takka!
k
küll/ 21. november 2015 06:45
Peet on ilmselgelt kasulik toiduaine. Kahjuks on tarvitamine veidi tüütu, määrib töötlemisel käsi, jne . Kõige parem on keeta korraga suurem kogus peeti ja marineerida purkidesse, kasutades veidi suhkrut, köömneid ja õunaäädikat. Õunaäädikas on ju ka kasulik, mitte tavaline äädikas. Hea salat lihatoitude juurde.
Üks hea hommikusöök : Leib, Merevaigu juust, küüslauguviilukesed ja peet + koorega kohv.
v
Värv/ 21. november 2015 12:49
Muudab punaseks ka väljaheite, sageli oleks nagu veri!
v
Vanasti peeti ei söödud/ 20. november 2015 22:13
h
.../ 21. november 2015 13:48
e
Emma/ 20. november 2015 21:06
No-nii, artiklist ei selgu, kas siis süüa peeti või mitte? Kui kasulik peet siis ikka on? ...
20. november 2015 19:14
Peet on fantastiline salatimaterjal...olgu ta marineeritult, mädarõikaga segatult, rosoljes ! Lihtsalt fantast, minu lemmik !
p
peedisöödik to 19:14/ 21. november 2015 01:07
Täitsa nõus. Mõjub muuseas ka seedimisele väga hästi nagu arstid ütlevad. Mahl pidi ka maru hea olema nagu ka kapsamahl.
s
süüa ikka süüa/ 20. november 2015 18:13
sest mina söön keedetud peeti hea meelega.