Pärmitainas: kerkib hästi ka külmkapis. Foto: Vida Press
Toiduuudised
14. november 2015, 08:00

Pärmitainas: kerkib hästi ka külmkapis

 Mis võiks hommikukohvi kõrval maitsta mõnusamalt kui äsja ahjust võetud saiakesed ja pirukad. Pealegi kinnitab staažikas pagar Kersti Baumann, et midagi keerulist pärmitaina tegemises pole. "Oluline on, et kõik asjad oleksid toatemperatuuril ja vedelik jääks 37 kraadi piiresse, muidu sureb pärm ära."

 Mis võiks hommikukohvi kõrval maitsta mõnusamalt kui äsja ahjust võetud saiakesed ja pirukad. Pealegi kinnitab staažikas pagar Kersti Baumann, et midagi keerulist pärmitaina tegemises pole. "Oluline on, et kõik asjad oleksid toatemperatuuril ja vedelik jääks 37 kraadi piiresse, muidu sureb pärm ära."

"Reedel võib kuhja pirukaid valmis voltida ja sügavkülma panna, et nädalavahetusel kiiresti küpsetada," ütleb Fazer Eesti pagar Kersti Baumann. Seda, et pärm sügavkülmas töövõime kaotaks, karta ei maksa.

Sama hästi võib õhtul pärmi taina valmis sõtkuda ja siis külmkappi kerkima panna. "Külmas kerkib see küll aeglasemalt, aga ta kerkib piisavalt hästi," kinnitab üle 30 aasta pagariametit pidanud Baumann. Enne kui hommikul tainast rullima hakata, tuleb tal lasta toas soojeneda ja enne külmkappi panekut tuleb tainakauss kindlasti kilega katta.

Edasi lugemiseks: