Granaatõun on küpsena tumepunane ja tugeva koorega.Foto: Vida Press
Toiduuudised
31. oktoober 2015, 07:00

Granaatõun on küpsena tumepunane ja tugeva koorega

"Kui katsud granaat­õuna ja see on väga pehme, siis on ta hakanud juba kuivama. Aga kui kaalud vilja käes ja ta tundub raskem, kui sa algul arvasid, siis on ta hästi küps ja mahlane," õpetab kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho.

"Kui katsud granaat­õuna ja see on väga pehme, siis on ta hakanud juba kuivama. Aga kui kaalud vilja käes ja ta tundub raskem, kui sa algul arvasid, siis on ta hästi küps ja mahlane," õpetab kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho.

Merritile granaatõunad meeldivad, aga ta sööb neid hooti. "Mõnikord unustan granaat­õunad täiesti ära, aga kui satun poodi ja näen kuhjas selliseid tugeva koore ja tumepunase värvusega vilju, pistan kohe mõne korvi," tõdeb ta, et enamasti on see emotsiooniost.

Granaatõun on väga vitamiinirikas, temas on palju C-vitamiini, ning mitte eriti kaloririkas – 100 grammis on umbes 72 kalorit, seetõttu on kindlasti kasulik lihtsalt tema seemneid süüa. Kuid sama kasulik on teda ka eri roogadesse lisada. "Mina kasutan teda soolaste toitude puhul kindlasti ühe salatikomponendina.

Edasi lugemiseks: