Võidutöö – õhitud riisist, šokolaadist ja vahukommidest lõõts.Foto: Arno Saar
Toiduuudised
30. oktoober 2015, 11:23

FOTOD | Aasta parima kondiitri tiitel läks Tartu kutsehariduskeskusesse

Tallinna toidumessil valiti juba 18. korda parimat kondiitrit, "Aasta kondiiter 2015" tiitel läks Tartu kutsehariduskeskuse kondiitritehnoloogia õpilastele Sirle Saviaugule ja Katrin Allasele.

Võistlus oli pühendatud muusikaaastale ja võidu tõi neile õhitud riisist, vahukommidest ja šokolaadist valmistatud lõõts. Lisaks tuli kõigil osavõtjatel žürii silma all valmistada kolm erinevat minikooki. 

"Ilus puhas töö, minikookides oli erinevaid lahendusi leitud ja maitsed harmoneerusid omavahel," iseloomustab võitjate kooke žürii esimees Leipurin Eesti tegevdirektor Aivar Soo. "Näha oli, et võistluseks valmistudes oli vaeva nähtud." 

Teine koht kuulus restorani Chez André kondiitritele Külli Pajule ja Anneke Vommile ning kolmandaks tunnistati Pagaripoisid OÜ magusameistrid Heidi Saat ja Brigitta Daniel.