SMUUTI SOJAPIIMAST: «Sojapiim läheb hästi vahtu,» kinnitab vegan Loore Emilie Raav, kes peale sojapiima kasutab kokates sageli ka kaerapiima. Foto: Tiina Kõrtsini
Kersti Eero 24. oktoober 2015 08:00
Avastamaks uusi maitseid, võiks harjumuspärase lehmapiima asemel mõnd taimset piima kasutada. Seejuures tuleks arvestada, et enamik on lehmapiimast veidi magusamad.

Avastamaks uusi maitseid, võiks harjumuspärase lehmapiima asemel mõnd taimset piima kasutada. Seejuures tuleks arvestada, et enamik on lehmapiimast veidi magusamad.

"Kaerahelbeputru võib keeta kaerapiimaga, aga miks mitte hoopis kookose- või sarapuupähkli piimaga. Soja- ja mandlipiim on suhteliselt rammusad, nii et neist võib ka klassikalist piimasuppi teha. Vesiseks ei jää ka sarapuupähkli piim, aga piimasupiks see kergelt pruunika tooniga pähklimaitseline piim vist siiski ei sobi," on vegan Loore Emilie Raavi sõnul raske konkreetset soovitust anda, kuidas üht või teist taimset piima kokates kasutada.

Aga sellega võiks arvestada küll, et paljud neist on lehmapiimast veidi magusamad.

Edasi lugemiseks: