Toiduuudised

Taimsed piimad: sojapiimast saab smuutit ja kaerapiimast putru (6)

Kersti Eero, 24. oktoober 2015 08:00
SMUUTI SOJAPIIMAST: «Sojapiim läheb hästi vahtu,» kinnitab vegan Loore Emilie Raav, kes peale sojapiima kasutab kokates sageli ka kaerapiima. Foto: Tiina Kõrtsini

Avastamaks uusi maitseid, võiks harjumuspärase lehmapiima asemel mõnd taimset piima kasutada. Seejuures tuleks arvestada, et enamik on lehmapiimast veidi magusamad.

"Kaerahelbeputru võib keeta kaerapiimaga, aga miks mitte hoopis kookose- või sarapuupähkli piimaga. Soja- ja mandlipiim on suhteliselt rammusad, nii et neist võib ka klassikalist piimasuppi teha. Vesiseks ei jää ka sarapuupähkli piim, aga piimasupiks see kergelt pruunika tooniga pähklimaitseline piim vist siiski ei sobi," on vegan Loore Emilie Raavi sõnul raske konkreetset soovitust anda, kuidas üht või teist taimset piima kokates kasutada.

Aga sellega võiks arvestada küll, et paljud neist on lehmapiimast veidi magusamad.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

02.01.2017
TEADLANE SELGITAB: Miks inimene vajab suhkrut?
05.01.2016
Mandlipiimaga toitmine põhjustas imikul skorbuudi
01.10.2015
Tuhandeaastane suutäis soja
22.09.2015
Spordiarst soovitab: piim on efektiivne spordijook