Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
23. oktoober 2015, 11:30

Unustage punase liha kahjulikkus, hoopis šokolaad võib tekitada soolevähki (4)

Levinud on arvamus, et lihasööjad saavad kergemini soolevähi. Liha süü kasvajate tekkimises pole siiski piisavalt veenvalt tõestatud ning sisikonnale mõjub sama kahjulikult nii šokolaad kui transrasvad, vahendas Daily Mail.

Londoni St George´i haigla endoskoopiaosakonna juhataja Roger Leicesteri sõnul häbimärgistatakse punast liha liiga tihti.

Suures koguses liha söömise vähkitekitav toime pole tema kinnitusel piisavalt hästi tõestatud, kuna uuringutes küsitakse, kui palju inimene liha sööb, kuid ei täpsustata, kuidas ta seda valmistab. Samuti ei arvestata muid elustiiliga seotud tegureid.

Lihasöömise piiramine tekitab Leicesteri sõnul aneemiat. Samuti on tõenäoline, et suureks soolevähi riskiteguriks võib olla hoopis šokolaad, mis on tulvil rasva ja suhkrut.