Toiduuudised

Aeg varuda talvekartuleid (1)

Piret Parik, 17. oktoober 2015, 08:00
Turul küsitakse kartulikilost 40–65 senti.Foto: Arno Saar

Igaks puhuks ise sort: keetmiseks sobivad mu redad mugulad, pudruks jahused ja salatiks tihedad kartulid.

Rahvas võib tänavu rõõmustada, sest saak on hea, mugulad suured ja tänu sellele säilivad ka hästi, tõdeb kartuliteadlane Luule Tartlan. Selleks, et saak kevadeni kenasti vastu peaks, tuleb seda hoida 3–4 kraadi juures. Soojemas hakkab kartul idusid ajama, jahedamas aga muutub magusaks või suisa söögikõlbmatuks.

Säilitamiseks tuleks valida pika puhkeperioodiga kartul, tõdeb kartulikasvataja Kalle Hamburg.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

15. oktoober 2015, 15:56
Kollane kuld
6. oktoober 2015, 08:17
Kartuli totaalne muutumine
30. september 2015, 11:15
Juurviljad teevad peenikeseks? Teadlased väidavad vastupidist!
26. september 2015, 07:00
SÄÄSTLIKU TUDENGI TOIDULAUD: odavad päevapraed ja maalt toodud kartulid