Kui looduslikke suhkruid inimene vajab, siis liigse suhkru sisse söömine tapab tervise.Foto: Vida Press
Toiduuudised
10. oktoober 2015, 08:00

Toitumisnõustaja: suhkur on saanud istuva eluviisiga inimese vaenlaseks (4)

Kui looduslikke suhkruid inimene vajab, siis liigse suhkru sisse söömine tapab tervise.

Kui looduslikke suhkruid inimene vajab, siis liigse suhkru sisse söömine tapab tervise.

Suhkrud annavad organismile vajalikku energiat, aga põhjustavad samas ka tõsiseid terviseprobleeme. Seepärast tasub pakendilt uurida toote suhkrusisaldust, samas ei selgu sealt, kui palju suhkrust on looduslik ning kui palju on lisatud. Aga vältida tuleks just viimast.

Kõigepealt tuleks endale selgeks teha, millised on head ja millised halvad suhkrud. Head on looduslikult esinevad suhkrud, nagu laktoos, glükoos ja fruktoos, ning neid saab inimene puu- ja köögiviljast, meest ning piimast.

Edasi lugemiseks: