"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."
Tervislik kook: Hõrgutav mango-vaarikatort (3)
Täidiseks pese ja koori mango ning lõika sellest 190 g viljaliha kaussi, purusta viljaliha saumikseriga püreeks. Pane teise kaussi vaarikad ja suru need kahvliga puruks. Lisa 120 ml kaerakoort ning maitse järgi suhkrut ja vanillsuhkrut. Sega korralikult läbi.
Aseta kakaobiskviit serveerimistaldrikule ja kata see mangopüreega. Kata mangopüree vaarika-kaerakoore seguga, jäta alla poole sellest segust alles. Aseta vaarika-kaerakoore kihile õrnalt tavaline biskviit ning kata see allesjäänud vaarika-kaerakoore seguga. Määri ka koogi ääri. Lase külmkapis seista öö läbi.
Serveerimiseks sega kausis 80 ml kaerakoort, suhkur, vanillsuhkur ja mõned purustatud vaarikad. Kata tort seguga ning kaunista vaarikate, mango ja šokolaadilaastudega.
Kakaobiskviit
1 suur muna
2 sl toorroosuhkrut
1 sl riisijahu
1/2 sl kartulitärklist
3/4 sl kakaod
1/4 tl küpsetuspulbrit
Hele biskviit
1 suur muna
1,5 sl toorroosuhkrut
1 sl riisijahu
1/2 sl kartulitärklist
1/4 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl vanillsuhkrut
Täidis
1 väiksem küps mango või mangopüreed
200 ml kaerakoort
70 g vaarikaid
toorroosuhkrut maitse järgi
vanillsuhkrut maitse järgi
serveerimiseks vaarikaid, tumedat šokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega), mangot
Kommentaarid