Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
12. oktoober 2015, 17:15

"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."

Tervislik kook: Hõrgutav mango-vaarikatort (3)

Kakaobiskviidiks vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes varem ühendatud kuivained ja sega tainas ettevaatlikult ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 cm koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 8–10 minutit. Samal ajal valmista ka tavaline biskviit ja toimi samamoodi kui kakaobiskviidi puhul. Lase biskviitidel jahtuda.

Täidiseks pese ja koori mango ning lõika sellest 190 g viljaliha kaussi, purusta viljaliha saumikseriga püreeks. Pane teise kaussi vaarikad ja suru need kahvliga puruks. Lisa 120 ml kaerakoort ning maitse järgi suhkrut ja vanillsuhkrut. Sega korralikult läbi.

Aseta kakaobiskviit serveerimistaldrikule ja kata see mangopüreega. Kata mangopüree vaarika-kaerakoore seguga, jäta alla poole sellest segust alles. Aseta vaarika-kaerakoore kihile õrnalt tavaline biskviit ning kata see allesjäänud vaarika-kaerakoore seguga. Määri ka koogi ääri. Lase külmkapis seista öö läbi.

Serveerimiseks sega kausis 80 ml kaerakoort, suhkur, vanillsuhkur ja mõned purustatud vaarikad. Kata tort seguga ning kaunista vaarikate, mango ja šokolaadilaastudega.

Kakaobiskviit

1 suur muna

2 sl toorroosuhkrut

1 sl riisijahu

1/2 sl kartulitärklist

3/4 sl kakaod

1/4 tl küpsetuspulbrit

Hele biskviit

1 suur muna

1,5 sl toorroosuhkrut

1 sl riisijahu

1/2 sl kartulitärklist

1/4 tl küpsetuspulbrit

1/2 tl vanillsuhkrut

Täidis

1 väiksem küps mango või mangopüreed

200 ml kaerakoort

70 g vaarikaid

toorroosuhkrut maitse järgi

vanillsuhkrut maitse järgi

serveerimiseks vaarikaid, tumedat šokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega), mangot