Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
1. oktoober 2015, 17:50

"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."

Tervislik kook: Küpsisemaitseline kikerhernekook šokolaadi ja rosinatega

Retsept küpsisemaiselise kikerhernekoogi jaoks.

2 x 400 g purki kikerherneid

100 g kaerahelbeid

150 g pehmeid datleid (nt Eldorado)

25–35 g mett, vahtrasiirupit või roosuhkrut või veel datleid

50 g õunapüreed

1,5 dl piima

1 sl õli

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl soola

70 g tükeldatud tumedat šokolaadi, vähemalt 50% kakaosisaldusega

75 g rosinaid

soovi korral pähkleid, kuivatatud puuvilju

Nõruta ja loputa kikerherned, pane need köögikombaini, lisa kaerahelbed, datlid, küpsetuspulber, sooda ja sool. Purusta, et ained seguneks. Lisa piim, õunapüree, õli ja mesi ning blenderda, kuni pole enam datlitükke. Maitse ning lisa vajadusel mett, datleid või vahtrasiirupit. Nüüd sega lusikaga sisse rosinad ja tükeldatud šokolaad, pähklid-puuviljad.

Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta

175 kraadi juures 35–45 minutit.