"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."
Tervislik kook: Küpsisemaitseline kikerhernekook šokolaadi ja rosinatega
2 x 400 g purki kikerherneid
100 g kaerahelbeid
150 g pehmeid datleid (nt Eldorado)
25–35 g mett, vahtrasiirupit või roosuhkrut või veel datleid
50 g õunapüreed
1,5 dl piima
1 sl õli
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
70 g tükeldatud tumedat šokolaadi, vähemalt 50% kakaosisaldusega
75 g rosinaid
soovi korral pähkleid, kuivatatud puuvilju
Nõruta ja loputa kikerherned, pane need köögikombaini, lisa kaerahelbed, datlid, küpsetuspulber, sooda ja sool. Purusta, et ained seguneks. Lisa piim, õunapüree, õli ja mesi ning blenderda, kuni pole enam datlitükke. Maitse ning lisa vajadusel mett, datleid või vahtrasiirupit. Nüüd sega lusikaga sisse rosinad ja tükeldatud šokolaad, pähklid-puuviljad.
Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta
175 kraadi juures 35–45 minutit.
Kommentaarid (0)