Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
16. oktoober 2015, 13:15

"Lugu ilmus esmakordselt 2014. aasta juulikuu Tervis Plussis."

Tervislikud koogid, mis on lubatud

Tatar beseerullis, suvikõrvits tordikreemis ja oad brownies – võimalused koogid tervislikuks muuta siit alles algavad. Ole loov ja julge katsetada! Tervis Plussi ja Toidutare retseptivõistlusel osalejad näitavad teed. Lubage esitleda – finaalikoogid!

Suvikõrvitsa­kreemiga porganditort

Tainas

3 muna

150 g rafineerimata roosuhkrut

350 g peenelt riivitud porgandit

200 g kaerakliisid

1 tl vanillsuhkrut

40 g oliiviõli

1 tl soodat või

1 sl küpsetuspulbrit

Kreem

250 g suvikõrvitsat

1 sidrun

0,5 klaasi vett

4–5 sl mett

1 peotäis noori nõgeseid

400 g lahjat kohupiima

100 g pähkleid

Põhjade tegemiseks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks ja sega juurde ülejäänud ained (sooda sega enne kaera­kliidega). Küpseta kolme põhja küpsetuspaberi peal 185 kraadi juures umbes

10 minutit.

Kreemiks pane potti ratasteks lõigatud suvikõrvits ja vesi, keeda mõni minut, lisa sidrunimahl ja pisut -koort, mesi ja leotatud nõgesed. Saumikserda. Jahtunult sega või vahusta kohupiimaga ühtlaseks. Lõika või vajuta vormiga põhjad korrapäraseks. Aseta kolm põhjakihti vaheldumisi kolme kreemikihiga. Tordi peale raputa purustatud pähklid koos koogiäärest saadud puruga.

Serveeri värskete marjade või värske puu­viljasalatiga.