Viis head põhjust, miks oma tervise nimel rohkem kõrvitsat süüa (1)
* Madal kalorisisaldus. Kõrvits sisaldab minimaalselt süsivesikuid, rasva ei leidu selles üldse. Seega annab kõrvits vähe kaloreid, kirjutab Healthmeup. Ka on kõrvits täiesti kolesteroolivaba, pakkudes nii head alternatiivi näiteks kartulile.
* Suur kiudainetesisaldus. Kõrvitsas on rohkelt kiudaineid. Seetõttu peetakse seda heaks kõhukinnisuse ravimiks. Ka on kõrvitsal omadus puhastada organismi ja parandada südame tööd.
* Suur vitamiini- ja mineraalisisaldus. Kõrvitsas on palju A-, C- ja K-vitamiini. Antioksüdandina tuntud C-vitamiin on hea organismile tervikuna, K-vitamiin on hea luudele ja südamele. Kõrvitsas on A-vitamiini beetakaroteeni näol, seetõttu on kõrvits kasulik ka kasulik nägemisele, luudele ja immuunsüsteemile. Lisaks leidub kõrvitsas ohtralt mineraale, näiteks magneesiumi, mangaani, kaaliumi, rauda ja fosforit.
* Vähivastased omadused. Lisaks C-vitamiinile ja beetakaroteenile sisaldab kõrvits ka mitmeid teisi antioksüdante, mis kaitsevad keha vähki tekitavate mürkainete ja kemikaalide eest.
* Hea haiguste ennetaja. Kõrvitsas leiduvad toitained aitavad ära hoida ka mitmeid teisi tõbesid. Näiteks teeb vähene kolesteroolitase head südamele ja ennetab südamehaigusi, suur kiudainesisaldus on hea seedimisele, ennetades käärsoolega seotud haigusi. Mangaan, magneesium ja C-vitamiin on kasulikud luudele, aidates ennetada osteoporoosi.
http://www.kliinikum.ee/attachments/article/521/Toidurasvad.pdf :"....kolesterool on loomset päritolu ja seega taimsetes rasvades ei esine...."