Magus toortatrapuder Foto: Alar Truu
Piret Parik 19. september 2015 07:00
Puder on igati tänuväärt hommikusöök – ta tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde ning annab jahedal sügishommikul sooja. Tavaline puder moosi või võisilmaga muutub aga pikapeale tüütuks ning seetõttu tasub kaerahelbepudrusse lisada püreestatud porgandit või banaani, toortatra teeb aga huvitavaks kookospiim ja mesi.

Puder on igati tänuväärt hommikusöök – ta tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde ning annab jahedal sügishommikul sooja. Tavaline puder moosi või võisilmaga muutub aga pikapeale tüütuks ning seetõttu tasub kaerahelbepudrusse lisada püreestatud porgandit või banaani, toortatra teeb aga huvitavaks kookospiim ja mesi.

Pudrutegu saab alguse poti valimisest. See võiks olla paksupõhjaline, et piim põhja ei kõrbeks. Suurus oleneb aga sööjate hulgast – ühele piisab pooleliitrisest, kolmele-neljale liitrisest ning materjalil ei ole tähtsust, kui seda potti juhiste järgi hooldatud on, sõnab kohvik NOP peakokk Monika Viidemann. "Mina olen teinud ka panni peal – seal aurustub vedelik paremini ära ja puder saab kiiremini valmis," tõdeb ta.

Kas teha vee või piimaga putru, on maitse asi. "Mina panen piima veega segamini, muidu tuleb puder liiga rammus. Piim annab parema maitse," märgib

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99