Moos, keedis, hoidised.Foto: Kersti Eero
Õhtuleht.ee 5. september 2015 07:00
"Kui marju pole pärast korjamist vaja pesta, siis tuleb need kiiresti karpi panna ja veerand tunniks külmkappi jahtuma torgata.

"Kui marju pole pärast korjamist vaja pesta, siis tuleb need kiiresti karpi panna ja veerand tunniks külmkappi jahtuma torgata.

Ja siis kohe sügavkülma. Kuumi hoidiseid tehes tuleb kõik ettevalmistused enne ära teha ja kui keetmine lõpeb, võtta praeahjust kuum purk ja see ääreni täis panna. Jahtudes tõmbub see natuke tagasi," räägib Luigela. Seevastu sügavkülma karpidesse tuleb veidi paisumisruumi jätta.

Mingil juhul ei tohi porgandeid jt köögivilju eelmisel päeva ära puhastada ja ööseks vette seisma jätta.

Edasi lugemiseks: