PuravikudFoto: Tõnu Talivee
Toiduuudised
15. august 2015, 07:00

Seened: kupatamata seen võib terve roa ära rikkuda (3)

Kuivatatud puravikud ja kukeseened"Kes seeni täpselt ei tunne, peaks kindlasti mõnest targast raamatust näpuga järge ajama, et kõik kupatamist vajavad seened ära tunda," hoiatab toidublogija Martiina Anni. "Kui mõni juhtub kupatamata jääma, võib seene kibe maitse terve roa ära rikkuda, halvemal juhul võib sööja mürgistuse saada."

Kuivatatud puravikud ja kukeseened"Kes seeni täpselt ei tunne, peaks kindlasti mõnest targast raamatust näpuga järge ajama, et kõik kupatamist vajavad seened ära tunda," hoiatab toidublogija Martiina Anni. "Kui mõni juhtub kupatamata jääma, võib seene kibe maitse terve roa ära rikkuda, halvemal juhul võib sööja mürgistuse saada."

Martiina sõnul vajavad kupatamist paljud pilvikud ja riisikad. Pärast seda võib neid nii marineerida kui ka soolata. Viimastest on talvel väga hea seenesalatit teha, tõdeb ta. "Seeni võib kasutada igal pool – praadida kiirelt koos sibulaga ja süüa leivaviilul, teha suppi, kastet, risotot, pirukaid jne."

Martiina sõnul piisab juba pisikesest kogusest, et toidule hoopis teine mekk anda. "Mina armastan näiteks puravikke. Nende maitse on kuidagi eriline ja mulle meeldib nende turvalisus – puravikke on lihtne ära tunda ja valmistada ning nende puhul ei pea kartma mürgistust," räägib ta.

Edasi lugemiseks: