Toiduuudised

Seened: kupatamata seen võib terve roa ära rikkuda (3)

Piret Parik, 15. august 2015, 07:00
PuravikudFoto: Tõnu Talivee
Kuivatatud puravikud ja kukeseened"Kes seeni täpselt ei tunne, peaks kindlasti mõnest targast raamatust näpuga järge ajama, et kõik kupatamist vajavad seened ära tunda," hoiatab toidublogija Martiina Anni. "Kui mõni juhtub kupatamata jääma, võib seene kibe maitse terve roa ära rikkuda, halvemal juhul võib sööja mürgistuse saada."

Martiina sõnul vajavad kupatamist paljud pilvikud ja riisikad. Pärast seda võib neid nii marineerida kui ka soolata. Viimastest on talvel väga hea seenesalatit teha, tõdeb ta. "Seeni võib kasutada igal pool – praadida kiirelt koos sibulaga ja süüa leivaviilul, teha suppi, kastet, risotot, pirukaid jne."

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

29. juuli 2016, 14:20
Põhjaka kokk: Puravikud on Eesti oma gurmeeseened
18. september 2015, 07:00
Seenemetsa eksides helista numbril 112
1. september 2015, 07:00
TUNNE, MIDA KORJAD: seenemürgistus võib lõppeda surmaga!
15. august 2015, 07:00
Nipp: kuidas koorida tomateid?