Foto: Aet Trisberg
Toiduuudised
8. august 2015, 08:00

Värsked hapukurgid kahel moel (1)

"Kui kurkidele kuum marinaad peale kallata, muutuvad need kollakaks-pruunikaks, samuti tulevad kurgid hapumad ning võtavad tugevamini mustasõstralehtede, küüslaugu ja tilli maitset külge. Tundub, et kuuma veega kurke tehes lähevad kurgid ka seest õõnsaks," tõdeb toidublogija Aet Trisberg.

"Kui kurkidele kuum marinaad peale kallata, muutuvad need kollakaks-pruunikaks, samuti tulevad kurgid hapumad ning võtavad tugevamini mustasõstralehtede, küüslaugu ja tilli maitset külge. Tundub, et kuuma veega kurke tehes lähevad kurgid ka seest õõnsaks," tõdeb toidublogija Aet Trisberg.

Seevastu külma veega kurke tehes säilitavad need oma rohelise värvi ning ei ole nii hapud. Mõlemal juhul on kurgid ööpäeva pärast valmis.

"Mulle meeldivad külma veega tehtud kurgid just esimese ööpäeva möödudes. Teisel päeval kõlbavad ka süüa, aga edasi on liiga hapud. Kui terminoloogiliselt püüda selgitada, siis esimese ööpäeva möödudes on maitse järgi tegu soolakurkidega ning järgmistel päevadel pigem hapukurkidega," ütleb Aet.

Edasi lugemiseks: