Kergemad klassikud Mari-liis Ilover Foto: LAURA OKS
Toiduuudised
8. august 2015, 08:00

Mari-Liis Ilover «Kergemad klassikud» - "Koorene" kalasupp (neljale-kuuele)

Mari-Liis Ilover «Kergemad klassikud»

Varrak, Hind 18,67 €

Kõige paremini võtab raamatu kokku autor, nimetades oma enam kui 60 retsepti taljesõbralikumaks timmitud lemmiktoitudeks meilt ja mujalt.

Päris kindlasti ei ole tegemist dieediraamatuga. «Juba sõna «dieet» kõlab minu meelest ahistavalt,» kinnitab Mari-Liis. Kasutatud on ikka selliseid vanu päris toiduaineid nagu või, koor, suhkur jne., kuid kalorite piiramiseks on nende koguseid retseptides vähendatud nii palju, kui maitse ja tekstuur lubavad. Ja kui toidu algne olemus läks kaloreid kärpides kaduma, siis see retsept – näiteks brüleekreem – raamatusse ei jõudnudki. Küll aga leiab siit taljesõbralikuma variandi, šokolaadimuffnitest, tiramisust, hamburgerist, lasanjest, Caesari salatist jt hõrgutistest. Esmatutvuseks uue kokaraamatuga valisin koorese kalasupi.

Koort kalasupi selles versioonis tegelikult üldse ei ole. Kreemisuse annab supile hoopis kalorivaene, aga vitamiinirikas lillkapsas. Supi valmistamiseks vajad kaht potti.

Vaja läheb: 1 lillkapsas (500 g), 250 naha ja luudeta forelli- või lõhefileed, 120 g suitsulõhet, 1 l kalapuljongit, 2 porgandit, 3 kartulit, 1 loorberileht, 10 musta pipra tera, 1 sl sidrunimahla, värsket tilli ja /või murulauku, soola.

Valmistamine: Lase ühes potis 500 ml kalapuljongit keema. Tükelda lillkapsas (ka sisemine juurikaosa) ja keeda puljongis pehmeks. Selleks kulub umbes 15 minutit. Püreesta lillkapsas koos puljongiga blenderis võimalikult siidiseks.

Koori ja tükelda porgandid, kartulid. Lase teises potis keema ülejäänud puljong. Vala sellesse porgandi- ja kartulitükid, loorberileht ja pipraterad. Keeda 15 minutit.

Tükelda nii filee kui ka suitsukala. Lisa kalatükid supisse ja keeda veel viis minutit. Sega hulka lillkapsapüree ja sidrunimahl. Kui supp tundub liiga paks, võid seda vedeldada vähese kuuma piimaga. Maitse suppi, vajadusel lisa soola. Serveeri rohke maitserohelisega.

Allikas: Mari-Liis Ilover, «Kergemad klassikud», Varrak