Foto: Teet Malsroos
Toiduuudised
30. juuli 2015, 11:58

25 kokka valmistavad Eesti pikima sushi (4)

Sel pühapäeval, 2. augustil kogunevad kümned Eestis elavad jaapanlased ja kohalikud kokad Solaris Keskusesse, et Jaapani päeva puhul valmistada Eesti kõigi aegade pikim, mitmekümnemeetrine sushi ning see hiljem koos linnarahvaga ära süüa.

Eesti senine kõige pikem sushi valmistati käesoleva aasta aprillis Pärnus, kus sushirulli pikkuseks mõõdeti kümme meetrit. "Plaanime senise rekordi üle lüüa mitmekordselt ja teadaolevalt pole nii suurt sushit varem tehtud mitte üksnes Eestis vaid kogu Põhja-Euroopas," ütles aktsiooni korraldav Solarises asuva Jaapani restorani Tokumaru peakokk Daigo Takagi, kes jagab rekordi tegemise ajal puhtas eesti keeles ka pealtvaatajatele autentse sushi tegemise nippe.

"Tokumaru restoran on oma esimese tegevusaastaga saanud Eesti jaapanlaste kogukonna tähtsaks sambaks ja sel puhul pidasimegi oluliseks Jaapani päeva väärikalt tähistada – pikima sushirulli valmimisele aitavad kaasa Jaapani suursaadik Tetsuro Kai, kümned teised Eestis elavad jaapanlased ja erinevate Solarise toidukohtade kokad," selgitas kaheksandat aastat Eestis elav Jaapanist pärit Takagi ja kutsus linnarahvast meeleolukat üritust jälgima ning appi sushit sööma.

Eesti pikima sushi rekord tehakse Solarise keskuse esimesel korrusel pühapäeval kell 15-16.

Üritusel keerutab plaate Jaapanist kohale lendav DJ Sten-Kristjan Saluveer. Tokumarus kehtib vaid sel päeval eksklusiivne erimenüü, mis sisaldab toidukoha esimese aasta kõige populaarsemaid toite ning seda tavalisest poole soodsama hinnaga. Kell 17 linastub kinos Artis Jaapani-Eesti päeva eriseanss "Samurai kokakunst".