Toiduuudised

Tikrid tagasi toidulauale (1)

Kersti Eero, 25. juuli 2015 08:00
Foto: Kersti Eero

Kuigi tikrite mineraal- ja kiudainete sisaldus teeb neist lausa arvestatava ravimtaime, on marjad eestlase toidulaual alahinnatud. Seepärast jagab kohviku Spargel peakokk Roman Kljutšivski ideid, mida tikritest teha.

"Kui ma oma tuttavate juures käin, kellel on aed olemas, siis karusmarjapõõsast seal tavaliselt ei ole," tõdeb kohvikute Spargel ja Rabarber üks eestvedajaid Roman Kljutšivski.

Miskipärast on tikritel marjamaailmas odav maik juures. "Ka astelpaju oli pikka aega unustatud ja siis ühel hetkel hakati seda kõvasti propageerima. Praegu pole lihtsalt karusmarjade aeg. Aga kui aastat 10–15 tagasi istutati palju ilupõõsaid, siis nüüd taas marjapõõsaid," usub Kljutšivski, et tikrite tähetundki ei jää saabumata.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

03.08.2019
Karusmarjad: kuidas tikreid talveks talletada?
12.08.2017
Tikrid: purki punased, kõhtu ja koogi sisse kollased marjad
25.08.2015
Mitmeid ande mustalt sõstralt
26.07.2008
Tikrisalat grillitud pardi ja juustuga tikrikastmes (neljale)