Foto: Kersti Eero
Toiduuudised
25. juuli 2015, 08:00

Tikrid tagasi toidulauale (1)

Kuigi tikrite mineraal- ja kiudainete sisaldus teeb neist lausa arvestatava ravimtaime, on marjad eestlase toidulaual alahinnatud. Seepärast jagab kohviku Spargel peakokk Roman Kljutšivski ideid, mida tikritest teha.

Kuigi tikrite mineraal- ja kiudainete sisaldus teeb neist lausa arvestatava ravimtaime, on marjad eestlase toidulaual alahinnatud. Seepärast jagab kohviku Spargel peakokk Roman Kljutšivski ideid, mida tikritest teha.

"Kui ma oma tuttavate juures käin, kellel on aed olemas, siis karusmarjapõõsast seal tavaliselt ei ole," tõdeb kohvikute Spargel ja Rabarber üks eestvedajaid Roman Kljutšivski.

Miskipärast on tikritel marjamaailmas odav maik juures. "Ka astelpaju oli pikka aega unustatud ja siis ühel hetkel hakati seda kõvasti propageerima. Praegu pole lihtsalt karusmarjade aeg. Aga kui aastat 10–15 tagasi istutati palju ilupõõsaid, siis nüüd taas marjapõõsaid," usub Kljutšivski, et tikrite tähetundki ei jää saabumata.

Edasi lugemiseks: