Toiduuudised

Sügavkülmutamine: mugavaim ja tervislikum viis säilitada marju ja köögivilju 

Silja Paavle, 4. juuli 2015 08:00

Nagu vanasõna räägib ree rautamisest suvel, on just praegu õige aeg hakata mõtlema talvevarudele. Üks võimalus on kogu värske kraam sügavkülmutada – värskelt külmutatud aiasaadused on maitsvad ja muudavad talvise toidulaua tervislikumaks ning rikkalikumaks.

Eesti kokanduskirjanduse grand old lady ning armastatud telekokk Maire Suitsu kinnitab, et külmutamine on paljude köögiviljade, seente, puuviljade ja marjade jaoks kahtlemata parim ja tervislikum säilitusviis. "Teadlaste kinnitusel on õigesti külmutatud köögi- ja puuvili värskega kõikide näitajate poolest igati konkurentsivõimeline," lausub ta.

Kuid vaatamata sellele soovitab ta enne sügavkülmutamist läbi mõelda kõik seesuguse säilitusviisi poolt ja vastuargumendid.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

22.08.2017
Teadlane: sügavkülmutamine ei vähenda oluliselt toidus leiduvaid vitamiine ega toiteväärtust
13.07.2017
Eestlased eelistavad sügavkülmutada marju ja maitsetaimi
12.04.2016
Toitumisnõustaja soovitab: Miks võiks spordiharrastaja laual olla külmutatud köögiviljad?
22.02.2016
Kas toitu võib kilekottides sügavkülmutada?