Toiduuudised
4. juuli 2015, 08:00

Sügavkülmutamine: mugavaim ja tervislikum viis säilitada marju ja köögivilju

Nagu vanasõna räägib ree rautamisest suvel, on just praegu õige aeg hakata mõtlema talvevarudele. Üks võimalus on kogu värske kraam sügavkülmutada – värskelt külmutatud aiasaadused on maitsvad ja muudavad talvise toidulaua tervislikumaks ning rikkalikumaks.

Nagu vanasõna räägib ree rautamisest suvel, on just praegu õige aeg hakata mõtlema talvevarudele. Üks võimalus on kogu värske kraam sügavkülmutada – värskelt külmutatud aiasaadused on maitsvad ja muudavad talvise toidulaua tervislikumaks ning rikkalikumaks.

Eesti kokanduskirjanduse grand old lady ning armastatud telekokk Maire Suitsu kinnitab, et külmutamine on paljude köögiviljade, seente, puuviljade ja marjade jaoks kahtlemata parim ja tervislikum säilitusviis. "Teadlaste kinnitusel on õigesti külmutatud köögi- ja puuvili värskega kõikide näitajate poolest igati konkurentsivõimeline," lausub ta.

Kuid vaatamata sellele soovitab ta enne sügavkülmutamist läbi mõelda kõik seesuguse säilitusviisi poolt ja vastuargumendid.

Edasi lugemiseks: