Toiduuudised

Tosin toitu, mis võivad palavate ilmadega tervisele ohtlikuks osutuda

Õhtuleht.ee, 3. juuli 2015, 12:15

31 KOMMENTAARI

j
jänes/ 4. juuli 2015, 18:38
! (38)
Kroonika
26. juuni 2015 12:59 Laine Randjärv järas untsuläinud koorireisil vakladest puretud kanakoibi: see oli nagu ellujäämisõpetuse <em>reality show</em>!
Foto: Andres Putting
1999. aastal reisis poliitik ja muusikapedagoog Laine Randjärv Kooriühingu kammerkooriga bussiga Barcelona lähistele Tarragonasse ja sattus täiesti unustamatu kogemuse osaliseks, sest ees ootasid tavapäratud ja kohati suisa rõvedad seiklused, kirjutab Kroonika.
Jubedaim, ent samas naljakaim mälestus on Lainel sellest, kui ummistunud WC ja ilma konditsioneerita vana bussilogu pagasiruumis läks kaasavõetud toidumoon, sealhulgas toored kanakoivad, lootusetult roiskuma ning sekka siginesid vaglad.
"Kanakoivad "elasid"!" meenutab Laine ja lisab, et ruttu saabus ka selgus, et elusorganismid olid pugenud kohvritesse. "Koorirahvas leidis endas siiski piisavalt jõudu, et kõik "elavad" kanakoivad joogiveega ära pesta ja ka ära grillida. Kõik said kõhu täis ja tervise üle ei kurtnud keegi," kinnitab ta samas.
t
to 01:28/ 4. juuli 2015, 17:23
Paistab,et oled pede.Määrisid päraku kokku sellega?Ja nyyd Vaosse!
m
4. juuli 2015, 17:20
t
to 01:28/ 4. juuli 2015, 17:19
Sa mees pane mustaga leivad yhte kappi!
N
?/ 4. juuli 2015, 07:36
Nii, et söömise võib lõpetada!
K
-/ 4. juuli 2015, 00:57
KOKKUVÕTTEKS: Elamine on ohtilk.
a
a/ 3. juuli 2015, 22:25
söö mida tahad ,tee mida tahad olenemata mida "targad" ütlevad.Elu tuleb nautida
k
Kirde-Eestlane/ 3. juuli 2015, 21:40
Igalt poolt võib haiguse saada - kui hügieenist lugu ei peeta!

j
ja ongi nii/ 3. juuli 2015, 21:14
Õigesti kirjutatakse, need söögid palavaga ei sobi. Rohkem vett juua ja eriti mineraalvett.
E
..-/ 3. juuli 2015, 18:30
Ei tea, ise pole käinud aga paarimees rääkis et kui tema sõjaväes oli Kasahstanis, tollal olid seal hiiglaslikud viljapõllud, mitusada kilti elevaatorini, siis saadeti neid vilja vedama. Kõige parem janukustutusvahend olnud arbuus, mitmed võetud kabiini kaasa ja olevat olnud alati külm ja värske oma paksu koore all.
u
uu/ 3. juuli 2015, 17:33
Kirjutaja ei tee fahrenheiti ja celsiuse kraadidel vahet. Kuumutagu kanaliha 160C sisetemperatuurini ja - head isu!
s
Shaakal/ 3. juuli 2015, 16:53
Algeline artikkel! Nagu tohiks talvel teisiti toimida, kui suvel...
k
kaubandus/ 3. juuli 2015, 16:48
Töötan kaubanduses.
Ma olen ise alati endale tykeldanud arbuusi enne ostmist, sest reaalsus on see, et osad personalist ei pese enne tükeldamist arbuusi. Tihti on rykeldjaks koristajad, kes käivad kättpidi igal pool ja ei kasuta ka kindaid. Jah käsi pesevad kui mitte nii korralikult kui peaks. Isegi iga kord ei pese tööl korralikult . kraani alt läbi ja kõik. Korralikult pesen enne sööma hakkamist.
r
Radist/ 3. juuli 2015, 15:24
Artikkel on ühekülgne, ainult bakteritest. Kuid ei söö ju keegi roiskunud toitu teadlikult. Ning makku jõudnud värske söök ei sõltu enam välistemperatuurist - see hakkab seeduma nii talvel kui suvel. Omaette fenomen on joogiga, mida olen omal nahal proovinud.
• Alkohol ja päike kokku ei sobi, sest mõlemad koos kuumutavad keha topeltkoormusega
• Külm vesi on küll siseorganeid (ja verd) jahutava toimega, kuid kahjuks ajutine leevendus
• kuum ja piprane puljong hommikul laseb päevast leitsakut kergemini taluda. Miks, ei tea
k
Kommentaar arbuusile !!/ 3. juuli 2015, 14:54
arbuus
14:19 03.07.2015
Poes müüakse poolikuid arbuuse, vaevalt, et neid seal enne poolitamist pestakse, seega kauplus ise saastab kaupa.
Re: Arbuus
Keegi ei käse sul osta poolikuid arbuuse siis.
Ja poolikut arbuusi saada ka pesta ju lol
l
Lol oled ise/ 3. juuli 2015, 15:51
Mida see pesemine enam annab, kui pesemata koorelt on tänu lõikamisele noaga bakterid sisse viljalihale sattunud!!!
s
Selge/ 3. juuli 2015, 16:54
Seda ju mõeldigi, kas poes neid pestakse enne poolitamist.
m
murjamite ootel õnnelik/ 3. juuli 2015, 14:51
seal ISISE maal ja nüüd varsti tuleb siin ka Ramadan selle kuuma ajal ja ei tohi süüa kaks kuud ... seega isegi riigil kasud sees inimeste tervise edendamisel.
o
oks/ 3. juuli 2015, 16:24
Mis Ramadan teemasse puutub? Kas asi pole mitte nii, et päeval on söömise keeld, pärast päikese loojumist söö palju mahtub
v
4. juuli 2015, 00:07
vot sulle nüüd Püha Ramadani,nii võib õõsel pimedas lõhki süüa.

a
arbuus/ 3. juuli 2015, 14:37
teeb kõigile head, isegi meile, lollakatele, kes teda üldse süüa ei oska. GOOOGle ja uurige kui hea ravim on ta ka meile!
e
EI NOH/ 3. juuli 2015, 14:23
NII LOLLI JUTTU POLE AMMU LUGENUD
a
arbuus/ 3. juuli 2015, 14:19
Poes müüakse poolikuid arbuuse, vaevalt, et neid seal enne poolitamist pestakse, seega kauplus ise saastab kaupa.
1
3. juuli 2015, 13:24
160c kanalihale? Nalja teete? Kanaliha läheb sellise temp juures kohe kärssama.
a
aga/ 3. juuli 2015, 13:21
Mina loen siit välja, et toidud ei ole ohtlikud vaid see kuidas neid süüakse.
ä
Ärni/ 3. juuli 2015, 13:16
Arbuus-suure veesisaldusega frukt ja nemad keelavad..Kus see ôiglus siin on..Ma tahan teada,kus see ôiglus siin on..Sellises pilvitu taevaga leitsakus jätan arbuusi kôrvale ja joon toiduôli vôi..?
p
Parem/ 3. juuli 2015, 15:52
oleks käigukasti õli. Soovitavalt 80W- 90
v
võta/ 4. juuli 2015, 01:28
arbuusi kõrvale 0w-40 õli
j
Jaah, / 3. juuli 2015, 13:14
ja talvel on savi palju sa salmonellat või koli-bakterit sisse mugid! Mõttetu sõnastusega mõttetu looke!
j
juhh/ 3. juuli 2015, 13:10
Ühesõnaga pange hambad varna...

M
.../ 3. juuli 2015, 13:05
Milleks sellist triviaalset asja ajalehes avaldada. Seda artiklikest lugedes tekib mulje, et toidu tegemisega hakkasid meie inimesed kas eile päeval või täna hommikul! Kodustes tingimustes pole sel jutul mõtet. Asi puudutab toidukaupu tootvaid ettevõtteid ja kauplusi.