Toiduuudised

Suured leivapätsid kaovad (7)

LISA KOMMENTAAR

lugeja13. juuni 2015, 07:15
Loodan väga, et millalgi taas Viljaveski suurt leivapätsi poest osta saaksin.
timo9. juuni 2015, 13:20
Päris ehtsa leiva leidmine poest on juba keeruline. 10a tagasi oli see nii nn. Euroopas, nüüd siin ka. Olin tollal veokijuht pikkadel reisidel ja tundsin sageli puudust just ehtsast leivast ning hapukoorest, mida kusagilt osta polnud. Piima nime all oli poes pulbri vesilahus ja "juustulaadsed tooted" asendamas juustu. Või on ka tänaseks poes asendunud sujuvalt väidetavalt tervisliku, kuid kindlasti kalli ja teadmata koostisega "määretega"... Toiduainete valdkonnas on tööstustel kombeks kõik pea peale pöörata: toorpiim, toorjuust, munad, liha ja muu solkimata värk promotakse kahtlaseks, ohtlikuks ja tervist ohustavaks, kuid toiduks kõlbmatute komponentidega rikastatud ja aina pisemates pakendites pakutav samas kiidetakse Jumala paremale käele....
oks9. juuni 2015, 00:05
Laisa inimese leib---ega muud polegi praegu, Muuli leib oli viimane tükeldamata.Pritsitakse mingi vedelikuga üle, et ei kuivaks. Hullumajja ja vangimajja sobilik kus nuga ei tohi kasutada. Või on see piknikuleib.Aru ei saa, miks kõik on tükeldatud. Maksaksin rohkem, kui oleks terve päts.
jklöä6. juuni 2015, 13:36
vabriku leival on mõte ainult siis, kui see on odavam kui ise tehtud leib.
EI kao!6. juuni 2015, 12:51
Areng kulgeb spiraali mööda. Küll näete, et mõne aja pärast tulevad jälle moodi toekad suured leivapätsid. kust pereisa vaheda väitsa abil toekaid viilakaid lõikab. Küll näete! Need viilutatud ja ette ära nämmutatud leivasarnased tooted võivad ju mõnele (paljudele) meeldida, kuid tõeline leib ei tohi kaduda. Kaob leib. kaob ka Eesti.
funktsionaalne leib6. juuni 2015, 10:59
Suundumus võiks olla loodusliku toodangu poole.Oleks tore,kui leiaks kusagilt tõeliselt maitsva peenleiva.
ulgumaa9. juuni 2015, 13:22
praegu sööme veel enamvähem normaalse hinnaga leibaja pätsi hind jääb tunduvalt alla lääne ja põhjanaabrite leiva hinnale.seal 450-500ghind algab2,20 ja ülespoole ja suht maitsetud.Meil minnakse kah seda teed,et kaalu kogust vähendada ja hinda tõsta ja võimalikult palju säilitusaineid.Tavapärast leiba enam naljalt ei leia ,kellel veel vanad reialuse ahjud alles tehke leiba ise.leiba tehti ikka kaheks nädalaks.otsige vanad retseptid üles ja leivateole.rukki jahu peaks ikka saada olema--kuigi ka seal on tänapäeval kõrvalained aga proovida ju võib head isu............