Toiduuudised

Traditsioonilist leivapätsi näeb eestlaste toidulaual aina vähem (28)

LISA KOMMENTAAR

c 4. juuni 2015, 21:44
Mina söön vaid Finn Crisp 'i krõbeleibasid. Mõnusad, eriti juustuga.
Horros4. juuni 2015, 20:52
Sama hästi võib öelda, et koonduslaagris eelistasid ka vangid "...uutes formaatides pagaritooteid" :D:D:D
Horros4. juuni 2015, 20:33
Noooo on ikka saabas ja demagoog see Sapožnin.
.
Eestis ei müüda ju lihtsat viilutamata pätsis põrandaleiba.
Rääkida, et "...uutes formaatides pagaritooteid" eelistatakse on demagoogia. Neid "...uutes formaatides pagaritooteid" surutakse peale.
.
Vastik lugeda sellist jama.
Ühine nimetaja täna4. juuni 2015, 17:30
Turbaleivad j saepurusaiad. Sepikud on veel omaette "klass".
4. juuni 2015, 13:45
aga kuhu jääb EWELIN ILWES SIIS. TEMA PIDI LEIWAKOMBINAADI JU AWAMA. VIST ÄRMA TALUS.
Enam...4. juuni 2015, 10:14
..ei toodeta leiba,mis ei pudene ja lõigates kõik kohad leivapuru täis.Sama on ka viilutatud leibadega,
Miks leib mureneb-vähe rasvainet.
Minu teada tänapäeval ei kontrollita enam leiva,saia jt.teraviljatoodete kalorsust,samuti ei kontrollita salatite jm.toitainete kalorsust.Eks leiva hind määrab,mida osta.Leiva,saia ja sepikulased on ikka väga kallid kahjuks.
Müügil ei ole peale "näritud"..4. juuni 2015, 10:08
...leiva midagi. Hinnale otsa "keevitamise" nimel on müügilt täiesti kadunud terved leivapätsid. Tõsi, mõningad väiksemad küpsetajad ikka panevad müügile terveid viilutamata- sonkimata leivapätse. Need saavad alati kõige enne otsa st. terved pätsid on populaarsed. Jäetagu ikka leivasööja enda otsustada kas ta tahab leiba lõigata risti või piku pätsi. Hinnale otsa paneku nimel on kõik pätsid nn. "viilutatud". Varemal ajal võis viilutatud leib olla müügil siis, kui oli müügil sama nimetusega terve leib. Sellistele leiva närijatele-mõnitajatele tuleb kuulutada boikott.
Aja Lugu4. juuni 2015, 09:45
Leiba ju eestis enam ei toodeta. On mingid leivalaadsed tooted, mis on täis topitud nisujahu, imalaid maitseaineid ja jumal teab mida veel. Ikka selleks, et saaks mitte millegi eest kõrgemat hinda küsida.
4. juuni 2015, 09:18
Leib ajab kõhu gaase täis. Kes soovivad kõhtu trimmis hoida, need ei söö leiba. Ei söö ka need kes soovivad lihtsalt tervislikult toituda sest leib ei sisalda suurt midagi kasulikku. Pealegi enamus poes müüdavatest leibadest on leivalaadsed tooted, mitte leivad. Ja õiged leivad mis pärmivabad jne maksavad 2-3 € pihku ära mahtuv päts!
4. juuni 2015, 07:04
ma ei saa aru, millest Fazeri müügidirektor räägib. traditsiooniline Eesti leib ongi alati olnud ilma e-aineteta ja juuretisega tehtud päts. Fazeri toodangust ma midagi sellist leidnud ei ole.
mina olen leivasööja, kummist saia ei osta. kummisaia ei ole võimalik isegi munaga pannil praadida, muutub tallanahaks.
viljandlane4. juuni 2015, 07:02
Tegelikult ei ole see päris nõnda.Meie peres ei ostetagi nt.viilutatud leiba,vaid just nimelt suure rukkisisaldusega rukkileiba,mida Viljandis müüakse vähemalt kolmes kohas.see kogu elu nn.kaasajastumine läheb minust küll mööda koos oma eksperimentaalsete küpsetistega.Eelistan sellist toitu,mis oli juba vanaemade ajal!
Traditsioonilist toitu üldse ei näe.4. juuni 2015, 06:52
Ka leib kaob laualt, sest (valitsuse kokkuhoiu programmiga)) propageeritakse heinatoitu. Kindel, mis laual olema peab on E 100 kuni E 600.
Frei4. juuni 2015, 06:20
Nagu tänapäevane kunst ja poliitika, on ka leivategu üks veiderdamine. Ju siis on innovatsiooni- ideed otsas? Uue sortimendi müügilepaiskamise põhieesmärk on küsida järjest kõrgemat hinda!
Vanasti oli kallim rohkema töötlusega peenleiva jahu, nüüd millegipärast täistera? "Musta leiva" „lisaväärtuseks“ on aga suurem suhrusisaldus ja ülekõrvetamine.
Õige leib4. juuni 2015, 05:12
Müügil on väga vähe õiget leiba, mis oleks NISUTA, SUHKRUTA, PÄRMITA. Isegi juuretisega leibu on vähe. Hapendamine annab rukkile tõelise jõu.
Sepikuga o ka segased lood, sest vanasti tehti see madalasordilisest (tervislikust) nisujahust. Praego toote kirjeldustest seda välja ei loe, sest tumedam värvus saavutatakse hoopis karamelli või rukkijahu lisamisega. See ei ole pagaritoode, is võiks sepiku nime kanda.
JR3. juuni 2015, 23:21
Q: et kindlat kasvutrendi näitavad leivatooted, mis on tehtud täisterajahust, on e-ainete vabad, madala soola- ja suhkrusisaldusega, rohkete kiudainetega ning valmistatud naturaalse juuretisega
Välisfirma esindajal on see teadmata, et traditsioonilised leivatooted peavadki sellised olema. Neid kummist kliisaiu võib ta ise järada.
mõtetu3. juuni 2015, 22:32
kogu see viljavärk (eriti nisu), ei soovita kellelegi - olete tervemad
HEA KÕHUTÄIS ---- PIIMAGA3. juuni 2015, 21:39
KAS KEEGI TEIST ----OM VANAEMADE SOOLA --PEKI LEIBA SÖÖNUD
JA KODUS KÜPSETANUD ???
4. juuni 2015, 06:49
mina olen küpsetanud ja söönud.
mina4. juuni 2015, 13:56
olen teinud ja söönud. Teen veel ja veel.
Vanakool3. juuni 2015, 20:04
Klassikalist nn "seakeeksi" ei tehta/müüda vist kuskil?
juss3. juuni 2015, 19:52
Parema meelega sööks vormileiba, mis poodi jõudes oleks soe ja krõbeda koorukesega. Nii nagu vanasti. Kilekotileib pole ikka see.
Leiba ju ei toodeta3. juuni 2015, 19:11
Minu lemmik oli Leiburi Toolse leib ja see suurem 750 g sest 500g leib on nii väike,et sinna ei mahu vorstiviilgi peale. Olen proovinud ka teisi leibu aga ei maitse need mulle. Kui leiba ei tehta eks siis tuleb saia süüa.
3. juuni 2015, 19:15
terve maailm sööb saia
tegelikult 3. juuni 2015, 18:57
leib teeb paksuks ja teraleib on raske seedida
Leib küll kedagi4. juuni 2015, 00:13
paksuks ei tee. Diivanil lösutamine teeb paksuks.
4. juuni 2015, 07:08
paksuks teeb lisainetega ja siirupiga "rikastatud" leiva söömine.
tsingu3. juuni 2015, 18:18
Pole faceri leiba ja saia 5a söönud ja puudust ei tunne. Õpigu leiba küpsetama
vastassooihar3. juuni 2015, 18:11
Fazeri müügijuht on Boba??
Aga üldiselt - ärge nuumake põtru, ostke ikka Eesti leiba.