Foto: Toiduliit
Toiduuudised
29. aprill 2015, 14:18

Eesti parim toiduaine 2015 on Valio Gefilus cappuccino-keefir (6)

Täna toimunud Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil "Arukas juhtimine, tark spetsialiseerumine ehk kombinaadist leiutajatekülaks" kuulutati välja tänavune Eesti parim toiduaine, milleks on Valio Gefilus cappuccino-keefir.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus tänavune 21. korda toimunud Eesti parima toiduaine konkurss rohkelt elevust oma maitserohkusega, mida ka iga tarbija aeg-ajalt poest otsida võiks.

Võidutoode pälvis hindajate soosingu ennekõike uudse kontseptsiooni ja julge üllatava maitsega, kommenteeris Potisepp.

"Keefiri kolimine kile- ja tetrapakist mugavalt kaasaskantavasse pudelisse on ääretult loogiline arendus arvestades tänapäeva inimeste kiiret elutempot. Kohvi ja keefiri maitse kombinatsiooni headuses soovitan aga igal eestimaalasel ise veenduda, nagu ka kõikide teiste väärikate võidutoodete heas maitses," soovitas ta.

Eesti parim toiduaine 2015 kuldmärgid said rinda ka A. Le Coq Aura õuna-virsiku-porgandimehu, millele omistati Eesti parima mittealkohoolse joogi tiitel.

Toitumisekspertide otsusega pälvis Eesti parim toit tervisele 2015 kuldmärgi Pai+ Hommikusmuuti Põltsamaa Felixilt.

Kokkade ja kaupmeeste lemmikuks kuulutati parimaks lihatooteks nimetatud Rannarootsi lihatööstuse Teriyaki eelküpsetatud grillribid.

Koostöös Toidutarega korraldatud rahva lemmiku valimisel pälvis tarbijate soosingu Kalevi Kirju Koera batoonikesed.

Ajakirjanikest moodustatud meediaesindajate žürii omistas meedia lemmik 2015 tiitli ka parimaks mittealkohoolseks joogiks tunnustatud Aura õuna-virsiku-porgandimehule.