Foto: Heiko Kruusi
Toiduuudised
9. aprill 2015, 14:35

Kolm põhjust, miks võiksid oma tervisele mõeldes greipi süüa (1)

Greip on mõnus kõhutäide, kuid sel puuviljal on ka mitmeid kasulikke mõjusid tervisele.

Portaal Health toob välja kolm põhjust, miks võiksid oma tervisele mõeldes igapäevaselt greipi süüa.

* Greip kaitseb südant. Karahelbepuder ei ole ainus südamesõbralik hommikusöök. Kui sööd päevas ühe greibi, vähendab see suu halva kolesterooli taset 15,5 % ja triglütseriide 27%. Parimad on antioksüdantiderikkad punased greibid.
Tasub aga meeles pidada, et greip mõjutab mõnede retseptiravimite toimet. Seega, kui tarvitad regulaarselt mingeid ravimeid, aruta oma soovi igapäevaselt greipi süüa arstiga.

* Greip teeb naha ilusaks. Greibi abil võid lahti saada tumedatest laikudest põlvedel ja küünarnukkidel - greip sisaldab nimelt ohtralt C-vitamiini ja on kergelt happeline, aidates nii hajutada liigse pigmendi tootmisest tulenevaid laike.
Greipi saab kasutada ka keha koorijana, selleks lõika vili pooleks ja raputa selle peale veidi suhkrut ning hõõru sellega nahka. Et greip võib tundlikku nahka ärritada, jäta nägu parem puutumata.

• Greip kiirendab ainevahetust. Greibis sisalduvad ained aitavad rasvu põletada, stabiliseerivad veresuhkru ja insuliini taset. Üks hiljutine uuring näitas ka, et enne iga söögikorda pool greipi söönud inimestel õnnestus 12 nädala jooksul kaotada pea kolm kilo ilma muid muudatusi oma toitumises tegemata.