Rudolf Visnapuu Foto: Õhtuleht
Toiduuudised
4. aprill 2015, 07:00

Eesti kokad võitsid konkursi "Baltic Culinary Star Cup" (1)

Eelmisel nädalavahetusel Peterburis peetud võistluse Baltic Culinary Star Cup 2015 võitsid taas Eesti kokad. Seni peetud 11 võistlusest on nad võitnud kuus.

"Kui eelnevatel aastatel kestis võistlus kolm päeva ja toimus kolmes kategoorias, siis tänavu võistlesid kolm kokka korraga. Üks neist pidi tegema kuus portsjonit eelrooga, teine suppi ja kolmas põhirooga. Roogade põhitooraine oli nii-öelda mustast kastist ehk võistlejad said selle teada vaid minut enne võistlustulle asumist," räägib Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu. Eesti kokkadel tuli eelroog valmistada lõhest, supp seasisefileest ja põhiroog veisest. Viis portsjonit läks kohtunikele, aga kuues tuli näidislauale serveerida oma rahvusmotiivides. Peale kolme koka kuulusid meeskonda, mänedžer, kes juhendas võistlusel meeskonda ja kohtunik, kes hindas teiste riikide toite, olles samas ka oma riigi meeskonna kapten.

Peterburist tõid meile võidu kolmel viimasel aastal Eesti parimateks kokkadeks tunnistatud Dmitri Fjodorov restoranist Ribe, Pavel Gurjanov restoranist Cru, Vladimir Upeniek restoranist Piparmünt, Anastassia Gusseva kohvikust Sesoon ja Rudolf Visnapuu Estonia SPAst.

Rahvusvahelisele kokavõistlusele pääsesid võistlema ainult need neli riiki, kes on vähemalt korra "Baltic Culinary Star Cupil" võitnud ja Läti, kes on osalenud kõikidel võistlustel. Eesti on selle ühel aastal vahele jätnud.