Toiduuudised

Eesti Parima Toiduaine hõbemärgi said Rannarootsi, Salvest, Lõuna Pagarid ja Eesti Pagar (2)

Toimetas Kristin Aasma, 1. aprill 2015, 17:36
Tänavuse konkursiaasta kõige arvukama osavõtuga lihatoodete kategooria parimaks tunnistati Rannarootsi Teriyaki eelküpsetatud grillribid.Foto: Eesti Toiduainetööstuse Liit
Tänasel Eesti Parima Toiduaine konkursi teisel hindamispäeval kuulutati välja tänavused Eesti parimad liha-, köögivilja-, pagari- ja kondiitritooted.

Tänavuse konkursiaasta kõige arvukama osavõtuga lihatoodete kategooria parimaks tunnistati Rannarootsi Teriyaki eelküpsetatud grillribid.

Eesti Parim Köögiviljatoode 2015 hõbemärgi pälvis Salvest Põnn ökoloogiline mangopüree.

Eesti Parim Pagaritoode 2015 vääriliseks kuulutati Lõuna Pagarite Krõmpsuv leib kanepiseemnetega.

Kondiitritoodete kategoorias seljatas konkurendid ning pälvis hõbemärgi Eesti Pagari Sügavkülmutatud šokolaaditort.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakkus kõige suuremat elevust lihatoodete kategooria, kus konkursitooted üllatasid väga eksootiliste ja ootamatute maitsekooslustega.

"Peedi-feta lisand, rabarberimahl, läätsed ja mesi, aasiapärased Teriyaki ja Tzatziki ning kaukaasiapärased marinaadid... Vorstidel on selliste vastastega praktiliselt võimatu konkureerida, sest võidule pääsevad tooted, millel on väga kõrge lisandväärtus ning uudsusefaktor – seesama maagiline ja unikaalne „miski", mis tõi hõbemärgi ka sügavkülmutatud šokolaaditordile, ökoloogilisele beebipüreele ja kanepiseemneleivale," tõdes Potisepp.

Eile võitis Eesti Parim Piimatoode 2015 tiitli Valio Gefilus Kefir cappuccino-keefir, Eesti Parim Magustoit 2015 tiitli Premia Vau Muhe Must Sõstar koorejäätis, Eesti Parim Kalatoode 2015 AS DGM Shipping Briis delikatess-vürtsikilufilee Skandinaavia moodi, Eesti Parim Kaste 2015 Põltsamaa mahedamaitseline sinep ja Eesti Parim Valmistoit 2015 Kadarbiku Köögivilja pudelis peedipüreesupp.