Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
30. märts 2015, 15:24

Ei mahu oma lemmik kevadkleiti? Bikiinidieediga saad nädalaga mõnest kilost lahti! (1)

Seitsme päeva pikkune bikiinidieet on mõeldud neile, kel kähku vaja paar kilo puusadelt maha saada. Kuid kauem kui nädal ja sagedamini kui kaks korda aastas ei tohiks seda kalorivaest ja kiudainerikast menüüd kasutada.

"Nime sai dieet selle järgi, et olin paar kilo juurde võtnud ja pidin nädal hiljem pildistamiseks bikiinidesse mahtuma," seletab Victoria Principal, kunagise seebiooperi "Dallas" näitlejanna, seitsme päeva pikkuse bikiinidieedi autor. "Kui on vaja kõvasti alla võtta ja tahad arsti loal seda protsessi kiirendada, või kui tahad kiiresti kaotada kolm kuni viis kilo, on bikiinidieedist kõvasti kasu," kinnitab Pricipal.

Näitlejanna sõnul ei tohiks seda kalorivaest ja kiudainerikast dieeti pidades organismil toitaineid nappida. Kuid vaatamata sellele paneb ta südamele, et bikiinidieeti ei tohiks pidada kauem kui nädal ja sagedamini kui kaks korda aastas.

Seitsme päeva menüü

1. päev
Hommik: omlett ühest munavalgest, 1 viil röstsaia, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: salat ükskõik mis köögiviljadest peale tomati, 1 viil kalkuniliha, jook. Õhtu: aurutatud köögiviljad (brokoli, porgand, tomat, kartul, suvikõrvits), jook.

2. päev
Hommik: klaas ploomimahla, 1 viil röstsaia, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: lehtsalati, tomati-, 1 dl tuunikalakonservi- ja kerge kastmega salat, jook. Õhtu: 1 tass kanapuljongit, aurutatud seller, 1 viil kanarinda, jook.

3. päev
Hommik: 1 suur tomat lahja itaalia kastmega, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: kanasalat (grillitud kanafilee, hakitud õun, 4 lehtsalatilehte, maitsestamata jogurt), 2 viilu näkileiba, jook. Õhtu: aurutatud köögiviljad, jook.

4. päev
Hommik: omlett 1 munavalgest, 1 viil röstsaia, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: 2 dl ükskõik milliseid aurutatud või tooreid köögivilju, jook. Õhtu: grillitud kala, 2 viilu näkileiba, 2 dl aurutatud suvikõrvitsat, jook.

5. päev
Hommik: 1 klaas ploomimahla, 1 viil röstsaia, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: salat lehtsalatist, tomatitest, seentest ja 1 dl krevettidest, soovi korral lahja kaste, jook. Õhtu: aurutatud köögivili, jook.

6. päev
Hommik: 1 dl melonitükke või viilutatud maasikaid, 1 viil röstsaia, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: 2 dl kanalihakuubikuid tomativiiludega, 1 viil näkileiba, jook. Õhtu: grillitud kala, pool tomatit lahja salatikastmega, jook.

7. päev
Hommik: pool tomatit, 1 viil röstsaia, tass teed või kofeiinivaba kohvi. Lõuna: 2 dl tuunikalasalatit vinegrettkastmega (pool karpi tuunikala vees, mungoaidud, seller, veerand rohelist paprikat, 1 kõva munakollane, 1 tomat, 1 õun, hakitud sibulat), jook. Õhtu: grillitud kana, aurutatud brokoli või lillkapsas, 2 viilu näkileiba, jook.