Michel Raineri.Foto: Erakogu
Toiduuudised
12. märts 2015, 11:38

Kaheksa Eesti restorani osaleb üleilmsel prantsuse toidupäeval (1)

"Eestis osaleb meie rahvusvahelisel prantsuse õhtusöögil kaheksa restorani - sama palju kui Saksamaalt!" kiidab Prantsusmaa suursaadik Michel Raineri siinset toidukultuuri.

"Ma ei ole selline inimene, kes ei julgeks välja öelda, kui talle midagi ei meeldi, aga Eesti toit on tõesti tasemel," lisab Raineri. "Kahju ainult, et info ei jõudnud rohkemateni - mitmed kokad on öelnud, et said teada liiga hilja," arutleb suursaadik, kes käis ka isiklikult restoranides teavitustööd tegemas.

"Ühelt poolt on teil hea toit. Ja teiselt poolt käisin ma nii palju kohti läbi," muigab Raineri ka enda panuse üle Eesti restoranide aktiivses osalemises prantsuse kööki tutvustavas ülemaailmses projektis Goût de France. Selle käigus serveerivad 1500 restorani täpselt nädala pärast ehk 19. märtsi õhtul prantsuse stiilis õhtusööki. Kindlaid nõudmisi tooraine suhtes ei ole, kuid pidusöögil tuleb kindlasti pakkuda traditsioonilist Prantsuse aperitiivi, külma ja sooja eelrooga, kala või karbilist, liha, Prantsuse juustu valikut, šokolaadist magustoitu ning Prantsuse veini ja digestiivi. .

Eestit esindavad Chez Andrè Tartust ning Dominic, ENZO Cafˇe & Restaurant, Frenchy, Gloria, Le Château, Neikid Resto ja Ribe Tallinnast.